Вук Мичић и Лука Вељовић иду на Европско првенство

06.11.2020. 09:40
0
ИЗВОР: СРНА

Члан соколачког Боксерског клуба /БК/ "Гласинац" Лука Вељовић и члан Бокс/кик-бокс клуба "Ратника" из Источне Илиџе Вук Мичић учестоваће на Европском првенству у Будви, уколико епидемиолошка ситуација у Црној Гори омогући одржавање тог тамичења.

Предсједник и тренер БК "Гласинац" Предраг Бартула рекао је Срни да ће раније пролонгирано Европско првенство у боксу бити одржано од 12. до 23. новембра и да боксери у четвртак, 12. новембра, одлазе у Будву.

Он је нагласио да ова два млада боксера наступају заједно и да су испунили све услове да одмјере снаге са најбољима у Европи, након што су у неколико наврата то и доказали.

Бартула је истакао да је репрезентативац Вељовић из "Гласинца", прошао провјеру на првенству БиХ одржаном почетком октобра у Вогошћи потврдивши да је најбољи у својој категорији, већ други пут у посљедње двије године.

Према његовим ријечима, други такмичар који је са клубом са Сокоца изборио одлазак на Европско првенство, а сада наступа за "Ратник" из Источне Илиџе, јесте Вук Мичић, првак у боксу у БиХ.

- Обојица су понос Источног Сарајева и они ће заједно са још шест боксера, једним из Бањалуке и тројица из Федерације БиХ учестовати на Европском првенству, гдје идемо добро спремни - навео је Бартула.

Он је изразио захвалност директору соколачког Спортско-рекреативног центра "Гласинац" који им је омогућио непрекидне тренинге у Спортској дворани уз строго поштовање мјера заштите од вируса короне.

Тренер "Гласинца" је додао да је највећи проблем био да обезбиједе средства за одлазак, која износе око 700 евра по једном учеснику за боравак током 13 дана такмичења.

- За одлазак на Европско првенство обилазимо пријатеље и познанике да нам помогну и надам се да ће општина Соколац испоштавати услове да финансира боксера Вељовића, а ја ћу се као тренер снаћи сам - рекао је Бартула.

Завршне припреме, како каже, обављене су прошле седмице са боксерима "Радника" из Бијељине, најбољег клуба у БиХ, гдје је Вељовић са специјалном дозволом да учествује на сенирском првенству БиХ био други, чиме је још једном потврдио да је перспектива овог спорта у БиХ.

Боксерски куб "Гласинац" почео је да функционише 2012. године и сада броји тридесетак момака и дјевојака.

Коментари 0
Повезане вијести
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 39m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    14h 11m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    16h 55m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    12h 33m
    0
  • Данас Марковдан
    21h 21m
    0