Вукановић критиковао буџет Српске (ВИДЕО)

03.11.2022. 13:41
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Главну улогу поновно је имао заступник Небојша Вукановић који је током сједнице НСРС критиковао рад Милорада Додика и СНСД те је поручио како је Додик најбогатији предсједник на свијету, док су борцима и пензионерима укинуте накнаде.

На почетку свог обраћања, Вукановић се осврнуо на чињеницу да је у буџету прописано 56 милиона КМ за предсједника Српске, те је поручио како се о буџету расправљало и у далекој Аргентини.

– О буџету Српске дискутовало се и у Аргентини, тако сам добио информације. Иначе, разговарали су Клаудио Каниђа и Габриел Батистута. Онда су пјевали чувени пјесму “Батистута Габриеле, за тебе је Додик Пеле, Миле мајсторе, Миле мајсторе”. Говори Каниђа Батистути, за шта смо ми трчали, немамо купити цигаре да запалимо, а тамо неки има 56 милиона, престигао и Месија, Мбапеа и Влаховића. Ја сам чуо да Влаховић хоће да иде из Јувентуса и каже “хоћу у СНСД, нигдје друго” – рекао је Вукановић.

Видео: Инстаграм

Буџет који је усвојен Вукановић је описао као врхунац лудости.

– Колико човјек мора бити без стида да би расправљали о овако срамном папиру као што сте ви доставили. Ово је врхунац лудости, лицемјерства и безобразлука. Има ли ико части да поднесе оставку и каже не, нећу да будем дио овог циркуса? Премијер је напустио скупштину чим сам се пријавио јер зна да су аргументи на мојој страни – поручио је Вукановић.

Осврнуо се и на чињеницу да су бројна министарства остала без средстава која су им раније обећана.

– Избори су прошли, још смо у продужецима. Нестало је 78,7 милиона КМ у Министарству борачко-инвалидске заштите помоћи пензионерима и борцима. Да ли то значи, кад није изборна година, да се већина њих може објесити? Ко ће преживјети с просјечном пензијом од 409 КМ – питао је Вукановић.

Током говора, Вукановић је Додика описао као некрунисаног краља, преноси Клиx.

– Некрунисани краљ, који жели да се прогласи краљем, има буџет од 56 милиона КМ. Буџет предсједника Црне Горе је три милиона КМ, исто је и предсједника Србије. Он има 20 пута више, а не рачунајући на то колико ће потрошити обилазећи Сјеверну Кореју, Бјелорусију, Туркменистан и Венецуелу. Можда су то дестинације гдје може да оде. Ипак, Сјеверна Кореја нам је најближа – рекао је Небојша Вукановић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима Елек: На јавну трибину Листе „За правду и ред“ дошао сам са сарадницима и пријатељима
Егић: Нема могућности у буџету Српске за повећања плата у јавном сектору Егић: Нема могућности у буџету Српске за повећања плата у јавном сектору
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    13h 31m
    0
  • Крађа у Палама
    11h 49m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    8h 16m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    11h 4m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    4h 25m
    0