Вуковић: Епидемиолошка ситуација на подручју града забрињавајућа

06.11.2020. 13:38
1
ИЗВОР: Катера

Епидемиолошка ситуација на подручју града Источно Сарајево је забрињавајућа, а према подацима Института за јавно здравство Републике Српске на територији нашег града и општина Рогатица и Хан Пијесак имамо око 2.000 заражених вирусом корона, рекао је ово за БН телевизију градоначелник Ненад Вуковић.

Вуковић је истакао да је то стање које у значајној мјери забрињава и оптерећује здравствени сектор у нашем граду, те додао да је бројка од 70 пацијената премашила капацитет лежаја у ковид одјељењу.

- Морам рећи да сада имамо 70 обољелих у Болници и да смо тиме превршили онај број лица који имамо предвиђен ковид одјељење, које је смјештено на старој пулмологији, тако да у централној згради болнице се налазе и други пацијенти обољели од вируса коорона - каже Вуковић.

Вуковић истиче да су, са друге стране, и домови здравља све оптерећенији и све теже функционишу јер и они, према његовим ријечима, морају да пружају и стандардне здравствене услуге.

- Здравствени радници су уморни, доста их је заражено вирусом и неки се налазе на боловању, тако да је неизвјесно како ћемо завршити ову годину и изаћи из евидентне кризе - истакао је Вуковић.

Он је напоменуо да је на ванредној сједници Штаба за ванредне ситуације града Источно Сарајево сугерисано општинским штабовима и начелницима, односно командантима тих штабова да уведу ригорозније мјере против сузбијања вируса корона.

- Ми смо општинским штабовима сугерисали да уведу ригорозније мјере од оних које прописује Републички штаб за ванредне мјере. Подсјећам становнике, да ми због специфичности града у чијем саставу је шест градских општина имамо и градски штаб за ванредне мјере, као и шест општинских штабова и највећа одговорност и терет је управо на тим општинским штабовима и због тога смо сугерисали начелницима општина, односно командантима општинских штабова за ванредне мјере да морају спроводити ригорозније мјере од оних које спроводи Републички штаб - додао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је свјестан тога да је у току и предизборна кампања, али да је важно да ипак прије свега здравље грађана Источног Сарајева стави на прво мјесто.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 08.11.2020. 21:33
    Само нам још фискултурна фалила против короне!
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 48m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 21m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 55m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    53m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 1m
    0