Vuković: Epidemiološka situacija na području grada zabrinjavajuća

06.11.2020. 13:38
1
IZVOR: Katera

Epidemiološka situacija na području grada Istočno Sarajevo je zabrinjavajuća, a prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske na teritoriji našeg grada i opština Rogatica i Han Pijesak imamo oko 2.000 zaraženih virusom korona, rekao je ovo za BN televiziju gradonačelnik Nenad Vuković.

Vuković je istakao da je to stanje koje u značajnoj mjeri zabrinjava i opterećuje zdravstveni sektor u našem gradu, te dodao da je brojka od 70 pacijenata premašila kapacitet ležaja u kovid odjeljenju.

- Moram reći da sada imamo 70 oboljelih u Bolnici i da smo time prevršili onaj broj lica koji imamo predviđen kovid odjeljenje, koje je smješteno na staroj pulmologiji, tako da u centralnoj zgradi bolnice se nalaze i drugi pacijenti oboljeli od virusa koorona - kaže Vuković.

Vuković ističe da su, sa druge strane, i domovi zdravlja sve opterećeniji i sve teže funkcionišu jer i oni, prema njegovim riječima, moraju da pružaju i standardne zdravstvene usluge.

- Zdravstveni radnici su umorni, dosta ih je zaraženo virusom i neki se nalaze na bolovanju, tako da je neizvjesno kako ćemo završiti ovu godinu i izaći iz evidentne krize - istakao je Vuković.

On je napomenuo da je na vanrednoj sjednici Štaba za vanredne situacije grada Istočno Sarajevo sugerisano opštinskim štabovima i načelnicima, odnosno komandantima tih štabova da uvedu rigoroznije mjere protiv suzbijanja virusa korona.

- Mi smo opštinskim štabovima sugerisali da uvedu rigoroznije mjere od onih koje propisuje Republički štab za vanredne mjere. Podsjećam stanovnike, da mi zbog specifičnosti grada u čijem sastavu je šest gradskih opština imamo i gradski štab za vanredne mjere, kao i šest opštinskih štabova i najveća odgovornost i teret je upravo na tim opštinskim štabovima i zbog toga smo sugerisali načelnicima opština, odnosno komandantima opštinskih štabova za vanredne mjere da moraju sprovoditi rigoroznije mjere od onih koje sprovodi Republički štab - dodao je Vuković.

Vuković je rekao da je svjestan toga da je u toku i predizborna kampanja, ali da je važno da ipak prije svega zdravlje građana Istočnog Sarajeva stavi na prvo mjesto.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 08.11.2020. 21:33
    Samo nam još fiskulturna falila protiv korone!
Povezane vijesti
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    15h 12m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    18h 51m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    13h 21m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    22h 15m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    2h 2m
    0