Вуковић: „Има ли у вама ишта више људско, српско? Постоје ли другачији начини да се борите за своју “побједу”?“

16.10.2022. 20:24
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Да ли се појавило јавно писмо које потписује неколико стотина/ или бар неколико десетина/или бар један једини универзитетски професор у Републици Српској, у којем се апелује да се коначно обузда и заустави овај брутални и бјесомучни политички и медијски линч наше колегинице која је била предсједнички кандидат на изборима?

Да ли је устала академска заједница у заштиту интегритета професорке, мајке, супруге, ћерке, Српкиње, људског бића о којем се свакодневно објављује на стотине увредљивих коментара, гнусних оптужби, тешких клевета, огавних лажи и да ли је бар неко од толиког “труста мозгова”, “интелектуалне елите” и “дичних родољуба” изговорио да је тај оркестрирани прогон биједан, срамотан, антицивизацијски чин?

Води ли било ко рачуна да то читају и слушају њени малољетни синови, њихове учитељице, родбина, радне колеге, али и стотине наших студената?

Шта ће мислити о нама ако, не дај Боже, она или неко њен сутра доживи неко зло због оваквог чињенја и нашег ћутања и трпљења?

Ако се деси зло које креирају, на које инспиришу и које подстичу сви ови шрафови система, бескарактерни и празни, толико налик један на други, који понављају исте флоскуле, подебљавају мету на челу једне младе жене? Хоће ли бити саучесници и егзекутори?

Ко гарантује да око нас не живи довољно будала, попут оне ријалити звијезде која је некидан пријетила смрћу лидерима опозиције, од којих се нека може одлучити да узме правду у своје руке и ликвидира “британског плаћеника”, “њемачког стипендисту”, “издајицу српску”?

Јесте ли нормални више, имате ли икакву границу, икаквог стида? Знате ли шта чините? Има ли у вама ишта више људско, српско? Постоје ли другачији начини да се борите за своју “побједу”?

Могу да будем забринут због тешке политичке кризе у Републици Српској, да стријепим пред низом проблема који се отварају и наткриљују нашу сутрашњицу.

Могу и да се не слажем са различитим поступцима опозиције и своје колегинице Јелене, али не могу никако да останем равнодушан и ћутке подржавам ово шта јој данима раде биједни и злобни полуљуди, шрафови система који је спреман да прегази и уништи сваког ко му на било који начин стане на пут!

Пише: Ђорђе Вуковић, професор Факултета политички наука у Бањалуци

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Интервју са Ђорђем Вуковићем: Данас друштво фабрикује идиоте, а обезвријеђује грађане Интервју са Ђорђем Вуковићем: Данас друштво фабрикује идиоте, а обезвријеђује грађане
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  5h 33m
  4
 • Пуњене тиквице
  5h 6m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  18h 26m
  1
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  20h 56m
  0
 • Инспекција затворила два базена
  16h 57m
  0