Вуковић: Инцков “закон” није за жртве, него служи за политичко силовање Срба

23.07.2021. 17:59
0
ИЗВОР: Катера

Валентин Инцко се ипак уписао у историју као велики противник српског народа, Републике Српске и Србије. Остаје питање да ли је подлегао притиску политичког Сарајева или је нека врста личног убјеђења у шта заиста не вјерујем, истакао је данас у изјави за Катеру Ненад Вуковић, замјеник предсједника Партије демократског прогреса (ПДП).

Вуковић је истакао да је Инцко овим чином испунио "посљедњу жељу" Изетбеговића, Комшића и осталих, како он каже, србомрзаца који су ову одлуку буквално "искукали" током посљедњих пар мјесеци његовог мандата.

- Вјерујем да ће на крилима овог наметнутог закона они наставити утопистичку унитаристичку политику оспоравања Републике Српске до њеног укидања, на чему безуспјешно инсистирају деценијама. Може се рећи да се сада, нажалост, отвара нови период притисака на српске политичаре, али и народ, у виду пријетње кривичним гоњењем за јавну ријеч - рекао је Вуковић за наш портал.

Вуковић је истакао да ће наметнути закон усложнити политичке односе у БиХ и удаљити представнике политичких партија оба ентитета од тема за напредак и просперитет, што је према његовим ријечима, жалосно.

- Очекујем након овог тешког гафа ОХР-а да се поново политички вратимо у прошли вијек и деведесете године, док Европа и свијет одавно живе и развијају се у 21. вијеку. Овај чин Валентина Инцка не служи жртвама нити је плод саосјећања, него је намијењен искључиво за политичко силовање Срба у наредном периоду - рекао је Вуковић.

Он је додао да у наредним данима очекује адекватан одговор институција и политичке јавности Републике Српске али би, осим ставова према ОХР-у као институцији, Вуковић предложио да се Валентин Инцко прогласи “persona non grata” на простору цијеле Републике Српске и Србије.

- То је минимално што можемо учинити знајући какву тешку хипотеку нам као народу жели натоварити у будућности. Овај потез Инцка не оставља простора за тактизирање, велике мудрости и дипломатски рјечник, него тражи брутално одбијање и осуду - наводи замјеник предсједника ПДП Вуковић.

Додаје да је на сцени већ дуже вријеме "подвала" у виду приче да су "појединци" злочинци, а у стварности се све чини како би се комплетан српски народ дисквалификовао и осрамотио.

Према његовим ријечима, у том контексту је и доношење поменутог "закона" због којег ће, како Вуковић истиче, и овај високи представник остати у лошем сјећању Срба.

Коментари 0
Повезане вијести
Казне забиљежене радаром могле би пасти на суду
Рок трајања бракова у Српској све краћи
У сриједу дан без аутомобила
Најчитаније
 • Распоред редукције воде за понедјељак, 20. септембар
  20h 25m
  4
 • Митрополит Хризостом: Да се угледамо на примјер породице Работа
  15h 48m
  0
 • Младићи страдали у саобраћајној несрећи код Билеће
  20h 42m
  0
 • Сутра прекид електроснабдијевања на подручју Пала
  19h 43m
  0
 • Вирус корона потврђен код 35 особа у Источном Сарајеву
  23h 14m
  1