Вуковић: Ставити тачку на проблем незапослене дјеце погинулих бораца

08.11.2020. 17:03
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић положили су данас вијенце на Централни споменик погинулим борцима ВРС у Палама, поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације Републике Српске.

Вуковић је рекао да је Свети Димитрије - Митровдан један од најзначајнијих датума Борачке организације Републике Српске, те је изразио наду да ће ускоро бити ријешено питање запошљавања дјеце погинулих бораца Војске Српске.

- Заједничким радом локалних и републичких нивоа власти и других надлежних, можемо ријешити ове проблеме борачких категорија на краћи или средњи рок. Мислим да друштво након 25 година мора да стави тачку на отворена питања из ове области - нагласио је Вуковић.

Крсна слава Борачке организације Републике Српске прослављена је данас широм Републике Српске, полагањем вијенаца и ломљењем славског колача у православним храмовима у свим општинама и градовима, кроз организације локалних борачких организација.

Главна свечаност уприличена је у Саборном храму Вазнесења Господњег у Невесињу, којој је присуствовао и сам предсједник БОРС Миломир Савчић.

Слава БОРС-а прослављена је у оквиру обиљежавања митровданских битака 1992. и 1994. у Невесињу.

Савчић је честитао свим борцима славу која се ове године прославља у мало другачијим околностима због епидемиолошке ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 5m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 29m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 22m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 13m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 23m
    0