Vuković: Staviti tačku na problem nezaposlene djece poginulih boraca

08.11.2020. 17:03
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić položili su danas vijence na Centralni spomenik poginulim borcima VRS u Palama, povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.

Vuković je rekao da je Sveti Dimitrije - Mitrovdan jedan od najznačajnijih datuma Boračke organizacije Republike Srpske, te je izrazio nadu da će uskoro biti riješeno pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca Vojske Srpske.

- Zajedničkim radom lokalnih i republičkih nivoa vlasti i drugih nadležnih, možemo riješiti ove probleme boračkih kategorija na kraći ili srednji rok. Mislim da društvo nakon 25 godina mora da stavi tačku na otvorena pitanja iz ove oblasti - naglasio je Vuković.

Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske proslavljena je danas širom Republike Srpske, polaganjem vijenaca i lomljenjem slavskog kolača u pravoslavnim hramovima u svim opštinama i gradovima, kroz organizacije lokalnih boračkih organizacija.

Glavna svečanost upriličena je u Sabornom hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju, kojoj je prisustvovao i sam predsjednik BORS Milomir Savčić.

Slava BORS-a proslavljena je u okviru obilježavanja mitrovdanskih bitaka 1992. i 1994. u Nevesinju.

Savčić je čestitao svim borcima slavu koja se ove godine proslavlja u malo drugačijim okolnostima zbog epidemiološke situacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    19h 10m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    19h 17m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 59m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 37m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    11h 9m
    0