За промоцију дигиталне писмености 270 000 евра уплаћено – фризерском салону

13.10.2020. 20:45
0
ИЗВОР: Agencije

Европска комисија и македонска финансијска полиција покренуле су истрагу о околностима под којима је фризерски салон у Скопљу добио 270 000 евра из грантова ЕУ за промоцију дигиталне писмености међу омладином.

Шеф Националне агенције за европске образовне програме Сјеверне Македоније Лидија Димова одбацила је оптужбе, наводећи да због овог случаја нема намјеру да поднесе оставку, преносе скопски медији.

Димова је одбацила и оптужбе да је под њеним вођством Агенција купила два аутомобила за око 90 000 евра, тврдећи да возила “нису купљена, него узета на лизинг”.

Наводећи да је мета лажних медијских натписа, Димова каже да су напади на њу почели након што је у јавност изнијела податке о ранијим злоупотребама у тој агенцији у износу од 2,2 милиона евра.

Те неправилности, како су раније објавили медији у Сјеверној Македонији, укључују и 83 000 евра за дресирање липицанера и магараца.

Грант ЕУ за промоцију дигиталне писмености међу младима завршио је на рачуну фирме која води фризерски салон, што је у Сјеверној Македонији изазвало оштре полемике.

Македонски медији наводе да је власник фризерског салона од стручњака ангажованих за овај пројекат затражио да му врате новац.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима Албанску заставу поставили на куполу цркве, полиција трага за починиоцима
Ухапшено 10 лица због трговине дрогом Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    13h 26m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 42m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 58m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    8h 20m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 8m
    0