За сада без нових мјера у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи

14.03.2021. 11:30
2
ИЗВОР: СРНА

У општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа за сада нема потребе за увођење нових епидемиолошких мјера, а биће уважене све препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, Републичког штаба за ванредне ситуације и локалних здравствених установа, речено је Срни у овим локалним заједницама.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је битно да су поштоване мјере које су прописане и на снази.

- Посљедњих дана није забиљежено кршење мјера. Када је ријеч о угоститељским објектима, мјере се поштују. Сагледаћемо ситуацију и, уз консултације са Домом здравља и Болницом 'Србија', размотрити да ли је неопходно увођење неких ригорознијих мјера - рекао је Катић.

Он је подсјетио да су Основна школа "Свети Сава" и Средња школа "28. јуни" морале да пређу на онлајн модел наставе.

- Сутра ће бити сагледана ситуација да ли су наставници изашли из изолације и да ли до петка, 19. марта ове образовне установе морају остати на онлајн режиму наставе или да се врати на стандардни - рекао је Катић.

Катић је навео да је Основна школа "Свети Сава" већ двије седмице на онлајн режиму, те, ако то омогући побољшање епидемиолошке ситуције, ова мјера се планира укинути.

Он је напоменуо да локални штаб свакодневно телефонски засиједа и прати стање, те да ће сутра бити размотрено да ли је неопходно формирати штаб на градском нивоу.

- Оно што је битно јесте да смо ускладили све одлуке општинских штабова Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, с обзиром на то да је ријеч о двије локалне заједнице које се наслањају једна на другу. Битно је да су на снази исте мјере и да смо у комуникацији, па ћемо ујутро, када се направи нови пресјек стања, видјети да ли је неопходно мијењати мјере на боље или горе - рекао је Катић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да општински Штаб за ванредне ситуције прати одлуке Републичког штаба.

- Неће се ништа дешавати што је различито у односу на одлуке Републичког штаба за ванредне ситуције. Тренутно се појавила потреба за увођење онлајн наставе у двије школе. Ријеч је о Основној школи 'Јован Дучић' у Касиндолу и Средњошколском центру Источна Илиџа - рекао је Божовић.

Божовић је истакао да ће, уколико буде потребе за тим, и у друге двије основне школе на подручју Источне Илиџе - "Алекса Шантић" Војковићи и "Петар Петровић Његош" у насељу Добриња прећи на онлајн модел наставе.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Xxx 14.03.2021. 17:04
    Ako otvorite skole vracamo se na pocetak.Zatvoriti kafice,teretane,fitnes centre i skole OBAVEZNO!!!Za promjenu mislite malo na omladinu i ostalo stanovnistvo.
  • Generic placeholder image
    Nada 14.03.2021. 14:48
    Zasto gradjani,koji su prelezali kovid ,i nisu zarazni,imaju antitjela,,,,kete ko cuke ispred doma zdravlja,,razboljela sam se cekajuci od hladnoce i vjetra,,,,,,,,imate u sistemu sve one kpji su lijeceni,,od kovida i pustite narod da udje na pregled,,,,ko zna koliko dugo ce trajati,nije rjesenje da sestre trckaraju i one pricaju doktorici sta meni treba,,,,,,odvratno
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 26m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 27m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 30m
    0