За викенд до 33 степена Целзијусова

23.06.2021. 11:05
0
ИЗВОР: Срна

У Републици Српској за викенд ће бити сунчано вријеме уз малу дневну облачност и локалне пљускове у суботу током ноћи, те температуром до 33 степена Целзијусова.

Ноћас ће бити топло, на сјеверу и југу тропска ноћ са температуром од 20 степени и изнад, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и током дана биће сунчано и веома топло, уз променљиву дневну облачност.

Увече и током ноћи постојаће услови за краткотрајне пљускове мјестимично на истоку и сјевероистоку, док ће вјетар бити слаб до умјерен, југозападни па западни.

Јутарња температура ваздуха биће од 16 до 22, на југу и локално сјеверу до 25 степени, а највиша дневна од 31 до 38, локално на сјеверу и до 40 степени Целзијусових.

У петак, 25. јуна у току ноћи биће топло, а на сјеверу и југу очекује се тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени и изнад. Ујутру и током дана биће сунчано и веома топло, уз промјенљиву дневну облачност.

Послије подне и предвече ће постојати услови за пролазне пљускове, углавном у централним крајевима, на сјеверу и сјевероистоку.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 22, на југу и локално сјеверу до 25 степени, а највиша дневна температура ваздуха од 31 до 36, на сјеверу до 38 степени Целзијусових.

У суботу, 26. јуна у току ноћи биће понегдје локалних пљускова, док ће током јутра бити сунчано и мало свјежије него претходних дана.

Током дана биће сунчано, уз малу дневну облачност, са мало нижом дневном температуром, док ће послије подне бити услова за пљускове на истоку и централним крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 19, на југу до 23 степена, а највиша дневна од 22 до 28, на југу и сјеверу до 32 степена Целзијусова.

У недјељу, 27. јуна током јутра и дана биће сунчано уз малу дневну облачност, са температуром мало нижом него претходних дана.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 23, а највиша од 24 до 30, на југу и сјеверу до 33 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Сутра умјерено до претежно облачно, послије подне киша Сутра умјерено до претежно облачно, послије подне киша
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 3m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 47m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 53m
    0