За викенд појачана контрола поштивања мјера

04.07.2020. 08:35
0
ИЗВОР: Srna

Републичка управа за инспекцијске послове за викенд ће вршити појачане контроле поштивања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, који су кључни фактори за сузбијање ширења вируса корона.

Контроле ће бити вршене у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, а посебана пажња биће усмјерен на угоститељске објекте, најављено је из Инспектората Републике Српске.

Инспектори ће нарочито контролисати објекте у којима се у правилу окупља већи број лица, као што су свадбени салони, ресторани, хотели и слично, те превоз путника у јавном саобраћају.

За свако кршење превентивних мјера инспектори ће предузимати законом предвиђене репресивне мјере у виду прекршајних налога.

Из Инспектората су позвали све привредне субјекте да се досљедно придржавају свих прописаних мјера, те да и саме кориснике услуга на адекватан начин упозоре да су обавезни да поштују мјера заштите од епидемије.

Коментари 0
Повезане вијести
Пол Погба: Одузето ми је све што сам изградио у професионалној каријери Пол Погба: Одузето ми је све што сам изградио у професионалној каријери
У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан" У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан"
Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 43m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 48m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 31m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 37m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    23h 5m
    0