За вријеме Свјетског првенства блаже мјере у Катару

21.09.2022. 14:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Љубитељи фудбала који током Свјетског првенства у Катару буду ухваћени у мањим преступима, као што је кретање у јавности под утицајем алкохола, неће бити процесуирани, преноси Ројтерс позивајући се на своје изворе блиске дипломатама у овој арапској држави.

Нешто мање од два мјесеца до почетка турнира полиција ове азијске земље поручила је страним дипломатама да ће бити флексибилна када су у питању релативно мањи преступи.

У Катару ће један од највећих изазова организатора прилагођавање функционисања прилично строгог система чињеници да ће државу посјетити више од једног милиона туриста, чије понашање може да узбуни конзервативно локално друштво, пише Реутерс, а преноси Н1инфо.

Ипак, туристи у Катару ће и даље бити подвргнути локалним законима, иако ће алкохол бити дозвољен у слободној продаји. Како се наводи, у случају скидања мајице, навијачима ће полиција сугерисати да је обуку, насупрот досадашњој пракси, према којој би те особе биле приведене.

Свјетско првенство у Катару почиње 20. новембра и трајаће до 18. децембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламент усвојио оштрије казне, хемијска и хируршка кастрација педофила Парламент усвојио оштрије казне, хемијска и хируршка кастрација педофила
ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару
Аргентинци „покупили“ све награде Аргентинци „покупили“ све награде
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 8m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 53m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 41m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 2m
    0