За запошљавање радника из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева 1,8 милиона КМ

26.05.2022. 11:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас уговоре о запошљавању 350 радника из општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, за шта ће бити пласирано 1,8 милиона КМ.

Вујичић је рекао новинарима да је поднесено укупно 170 захтјева послодаваца и лица која су се пријавила ради самозапошљавања.

- Сваке године је велико интересовање за програме Завода за запошљавање - рекао је Вујичић.

Он је истакао да је овогодишњим програмом обухваћено самозапошљавање 35 демобилисаних бораца, 107 приправника, око 20 регресноповратних доприноса, те да је осталих око 188 оријентисано у привреду.

- Привреда је показала велико интересовање када је ријеч о програмима Завода за запошљавање. То нам је драго и са наше стране максимална подршка привредницима и послодавцима - поручио је Вујичић.

Он је истакао да ће кроз ове пројекте у овој години број незапослених у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа бити смањен за 10 одсто.

Коментари 0
Повезане вијести
Неексплодирана направа у Источној Илиџи уклоњена на безбједну локацију Неексплодирана направа у Источној Илиџи уклоњена на безбједну локацију
Сјећање на Видовдан 1994. године у Српској Илиџи Сјећање на Видовдан 1994. године у Српској Илиџи
Сутра неутрализација експлозивне направе пронађене у кориту ријеке Жељезнице Сутра неутрализација експлозивне направе пронађене у кориту ријеке Жељезнице
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  12h 9m
  0
 • Нестао Неђо Цвијетиновић
  2h 13m
  0
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  9h 11m
  1
 • Конференција беба у Рогатици – Павле Бојат предсједник (ФОТО)
  3h 47m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  11h 27m
  0