Забрањен рад пет малих аеродрома у Србији

07.11.2023. 18:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Директорат цивилног ваздухопловства Србије донио је рјешење о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома и забранио коришћење пет малих аеродрома - Трстеник, Ченеј, Бреге, Велики Радинци и Лисичји Јарак за обављање ваздушног саобраћаја.

Током поступка ванредних инспекцијских надзора, Директорат је утврдио неусклађености у поступању оператера ових пет аеродрома са примјењивим одредбама Правилника о условима и поступку за издавање дозволе за коришћење аеродрома.

Ваздухопловни инспектори Директората су надзираним субјектима наложили мјере и оставили примјерен рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза, а након истека рока, донијели рјешење којим су изрекли мјере и оставили додатни рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза.

Како надзирани субјекти нису отклонили неусклађености у предвиђеном року, Директорат је донио одговарајућа рјешења о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома, преносе београдски медији.

Директорат поручује да ће наставити интензивну комуникацију са оператерима наведених аеродрома ради прибављања доказа о усаглашености са примјењивим прописима у циљу што скоријег укидања наведених суспензија.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 21m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 12m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 39m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 31m
    0