Zabranjen rad pet malih aerodroma u Srbiji

07.11.2023. 18:30
0
IZVOR: srna.rs

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije donio je rješenje o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma i zabranio korišćenje pet malih aerodroma - Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak za obavljanje vazdušnog saobraćaja.

Tokom postupka vanrednih inspekcijskih nadzora, Direktorat je utvrdio neusklađenosti u postupanju operatera ovih pet aerodroma sa primjenjivim odredbama Pravilnika o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma.

Vazduhoplovni inspektori Direktorata su nadziranim subjektima naložili mjere i ostavili primjeren rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza, a nakon isteka roka, donijeli rješenje kojim su izrekli mjere i ostavili dodatni rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza.

Kako nadzirani subjekti nisu otklonili neusklađenosti u predviđenom roku, Direktorat je donio odgovarajuća rješenja o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma, prenose beogradski mediji.

Direktorat poručuje da će nastaviti intenzivnu komunikaciju sa operaterima navedenih aerodroma radi pribavljanja dokaza o usaglašenosti sa primjenjivim propisima u cilju što skorijeg ukidanja navedenih suspenzija.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 52m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 20m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 21m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    23h 3m
    0