Забрањено слијетање авиона “Монтенегро ерлајнса” на београдски аеродром

26.05.2020. 20:31
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Директорат цивилног ваздухопловства је на основу реципроцитета донио мјеру којом се забрањује слијетање авиона “Монтенегро ерлајнса” на београдски аеродором “Никола Тесла”.

Претходно је Влада Црне Горе донијела одлуку о отварању граница своје земље за чак девет држава међу којима нема Србије.

У образложењу ове одлуке, у коју је Блиц имао увид, стоји да како је наведена мјера и даље на снази, држављанима Србије је онемогућен улазак у Црну Гору.

– Насупрот томе, у складу са Одлуком о измјенама и допунама Одлуке о проглашењу болести КОВИД – 19 изазване вирусом САРС-КоВ-2 заразном болешћу уклоњена су ограничења за улазак страних држављана, укључујући и држављане Црне Горе, у Републику Србију. Имајући наведено у виду, принцип реципроцитета у кретању путника између двије државе је озбиљно нарушен, што непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио – превознику за обављање међународном јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио – превозиолаца регистрованих у Републици Србији – наводи се образложењу.

На београдски аеродром управо је слетио један авион “Монтенегро ерлајнса” са 115 црногораких студената. Како одлука Директората важи од сутра, студенти ће моћи да остану у Србији.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    zox 31.05.2020. 08:41
    Studenti nemaju novca ni za autobus,kamoli za avionske karte.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 2/2 26.05.2020. 21:19
    .. Ovde je jedino logicno objasnjenje da brat Vucic, sa Bebom Popovicem (ideologom masinerija Vuciceve i Milove stranke), pomaze bratu Milu da se ovaj malo oporavi. Sa ovakvom pink Srbijom Milo moze vladati 100 godina.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 1/2 26.05.2020. 21:17
    Nevjerovatno da smo ovako glupo i da uvodimo reciprocitet braneci studentima da slete u Beograd. Prosto mi je nevjerovatno da se ovako asistira Milu da naostri svoje nacionaliste i povrati koji izgubljeni procenat podrske
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 25m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 56m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 39m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 31m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 46m
    0