Zabranjeno slijetanje aviona “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodrom

26.05.2020. 20:31
3
IZVOR: srpskainfo.com

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”.

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je Blic imao uvid, stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

– Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti KOVID – 19 izazvane virusom SARS-KoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio – prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji – navodi se obrazloženju.

Na beogradski aerodrom upravo je sletio jedan avion “Montenegro erlajnsa” sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    zox 31.05.2020. 08:41
    Studenti nemaju novca ni za autobus,kamoli za avionske karte.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 2/2 26.05.2020. 21:19
    .. Ovde je jedino logicno objasnjenje da brat Vucic, sa Bebom Popovicem (ideologom masinerija Vuciceve i Milove stranke), pomaze bratu Milu da se ovaj malo oporavi. Sa ovakvom pink Srbijom Milo moze vladati 100 godina.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 1/2 26.05.2020. 21:17
    Nevjerovatno da smo ovako glupo i da uvodimo reciprocitet braneci studentima da slete u Beograd. Prosto mi je nevjerovatno da se ovako asistira Milu da naostri svoje nacionaliste i povrati koji izgubljeni procenat podrske
Povezane vijesti
Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu! Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu!
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    9h 47m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    5h 44m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    11h 51m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    9h 5m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    8h 3m
    0