Забрану и ограничење кретања прекршила 33 грађанина

16.04.2020. 10:00
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској у протекла 24 часа 33 грађанина нису поштовала закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања.

Полиција је издала 16 прекршајних налога због окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Једно лице је прекршило изречену мјеру изолације.

Из МУП-а подсјећају да се закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске забрањује кретање лица са навршених 65 и више година, а забрана кретања свим лицима на јавним површинама у периоду од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

Републички штаб је 10. априла донио закључак о забрани окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту.

МУП Српске позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 53m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 48m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 53m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 42m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 51m
    3