Забрану кретања прекршио 21 грађанин

14.05.2020. 09:49
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској је у протекла 24 часа 21 грађанин прекршио забрану кретања, а 62 лица нису користила заштитну маску на јавним површинама и уручен им је прекршајни налог, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Двадесет један грађанин је прекршио закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о којим је на подручју Републике Српске забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, те забрањено кретање свим лицима на јавним површинама од 22.00 до 5.00 часова.

Из МУП-а подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања ради несметаног обављања процеса рада и којима МУП изда дозволу за кретање.

У протекла 24 часа евидентирано је и једно кривично дјело против здравља људи, а службеници Полицијске станице Невесиње сазнали су да лице чији су иницијали С.А. из тог града крши мјеру стављања у карантин, која је требала истећи 17. маја.

-Ово лице је било дужно да проведе ту мјеру на кућној адреси, али није затечено на адреси становања, већ је пронађено на другој локацији на подручју општине Невесиње. Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње изјаснио се да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије- наведено је у саопштењу.

Из МУП-а Српске апелују да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера ради превенције ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 50m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    18h 56m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 4m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    21h 21m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 45m
    0