Залеђен коловоз у Доњем Прибњу представља велики проблем локалном становништву

02.02.2022. 13:22
1
ИЗВОР: Катера

Залеђен дио коловоза, односно улице Доситеја Обрадовића у насељу Доњи Прибањ, изнад бившег хотела "Панорама" у Палама представља велики проблем у кретању пјешака, али и путничких возила.

Једна од становника овог насеља каже за портал Катера да су се већ раније обраћали општини Пале и надлежним органима, те предузећима, али проблем није ријешен.

- Имамо проблем у насељу који траје већ дуже вријеме, зачепљен је пропуст и цијев за воду на јавном путу, којим сви пролазимо. Вода се слива низ пут и ствара се лед, те је просто немогуће проћи тим дијелом улице - каже нам једна од становника ове улице.

Она додаје да су се њене комшије више пута обраћале надлежним општинским органима, посебној Комуналној полицији општине Пале, али проблем није ријешен, како она истиче.

- Два аутомобила су до сад слетјела са цесте због леда, што не значи да оваквих проблема неће бити још - рекла је она.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Из Комуналне полиције Пале кажу да су упознати са овим проблемом, те су у сталној комуникацији са предузећем које чисти ову улицу, као и локалном комуналном службом, које су замолили да остави пијесак за посипање у овој улици.

Додају да је то проблем који се не може ријешити током зимског периода, те да ће чим се природни услови стекну приступити рјешавању тог проблема у сарадњи са надлежним службама.

У ЈП "Комунално" Пале кажу да они нису надлежни за одржавање улице Доситеја Обрадовића током зимског периода, али да су у сарадњи са комуналном полицијом довезли пијесак и оставили га на располагање становницима да користе у случају потребе.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Једноставно 02.02.2022. 15:37
    Ствар је једноставна. Општина плати и надгледа. Како Општина Пале погоди посао, тако се посао и уради. Ако случајно неко не изврши посао како је погођено, нема плаћања. Једноставно. Остало је шупљирање, варање или пљачка.
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 19m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 47m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 20m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 12m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 20m
    0