Zaleđen kolovoz u Donjem Pribnju predstavlja veliki problem lokalnom stanovništvu

02.02.2022. 13:22
1
IZVOR: Katera

Zaleđen dio kolovoza, odnosno ulice Dositeja Obradovića u naselju Donji Pribanj, iznad bivšeg hotela "Panorama" u Palama predstavlja veliki problem u kretanju pješaka, ali i putničkih vozila.

Jedna od stanovnika ovog naselja kaže za portal Katera da su se već ranije obraćali opštini Pale i nadležnim organima, te preduzećima, ali problem nije riješen.

- Imamo problem u naselju koji traje već duže vrijeme, začepljen je propust i cijev za vodu na javnom putu, kojim svi prolazimo. Voda se sliva niz put i stvara se led, te je prosto nemoguće proći tim dijelom ulice - kaže nam jedna od stanovnika ove ulice.

Ona dodaje da su se njene komšije više puta obraćale nadležnim opštinskim organima, posebnoj Komunalnoj policiji opštine Pale, ali problem nije riješen, kako ona ističe.

- Dva automobila su do sad sletjela sa ceste zbog leda, što ne znači da ovakvih problema neće biti još - rekla je ona.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Iz Komunalne policije Pale kažu da su upoznati sa ovim problemom, te su u stalnoj komunikaciji sa preduzećem koje čisti ovu ulicu, kao i lokalnom komunalnom službom, koje su zamolili da ostavi pijesak za posipanje u ovoj ulici.

Dodaju da je to problem koji se ne može riješiti tokom zimskog perioda, te da će čim se prirodni uslovi steknu pristupiti rješavanju tog problema u saradnji sa nadležnim službama.

U JP "Komunalno" Pale kažu da oni nisu nadležni za održavanje ulice Dositeja Obradovića tokom zimskog perioda, ali da su u saradnji sa komunalnom policijom dovezli pijesak i ostavili ga na raspolaganje stanovnicima da koriste u slučaju potrebe.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Jednostavno 02.02.2022. 15:37
    Stvar je jednostavna. Opština plati i nadgleda. Kako Opština Pale pogodi posao, tako se posao i uradi. Ako slučajno neko ne izvrši posao kako je pogođeno, nema plaćanja. Jednostavno. Ostalo je šupljiranje, varanje ili pljačka.
Povezane vijesti
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    23h 24m
    1
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    17h 41m
    1
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    13h 59m
    0
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    21h 33m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    11h 26m
    1