Заслужено славље "Соколова" у дербију

01.10.2022. 18:00
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у дербију некадашњих премијерлигаша савладали Рудар из Приједора у Источном Сарајеву са 3:2.

Метереолози би по утакмицама Славије могли почети пратити временску прогнозу, јер је као по навици поново киша покварила комплетан угођај и дерби. Мада, руку на срце, данас је на терену углавном постојала само Славија, која је у потпуности надиграла Рудара и уписала заслужену побједу, шесту у сезони.  Приједорчани су се у финишу пробудили, из два прекида казнили Славију, али по свему виђеном нису данас заслужили да се са бодом врате у Приједор.

Није се како треба публика ни смјестила на трибине, а Славија је повела са 1:0. Дејан Ђерић је послао дугу лопту из задње линије према напријед, Арбиња је одлично примио и још љепше асистирао за Владана Мандића, а у овој утакмици крилни фудбалер Соколова постиже гол за 1:0.

Након тога је услиједио један мирнији период игре који је потрајао до 26. минуте, а онда неколико узбуђења на обје стране. Прво јако лијепу акцију Славије изводе Владан Мандић и Горан Поповић, размијенили су дупли пас, а овај први, који је данас добио знатно офанзивнију улогу у тиму и одлично се снашао, шутира преко гола.

Три минуте касније корнер за Славију, Дејан Ђерић са друге стативе враћа лопту у средину, а Сергеј Томић шутира поред гола.

Након пола сата игре и гости први пут пријете. Први шут у оквир гола упутио је Жоел да Силва, намјестио се на лијеву ногу, али је Нино Неџибовић сигуран. Минуту касније узвраћа Арбиња на другој страни, иде лопта преко гола.

Славија до другог поготка долази у 36. минути. Послије једног прекида одбрана Рудара на кратко отклања опасност, али Хамза Каљић сјајно реагује, узима лопту Цервосу и онда успјева да сломи и Немању Пекију, пронађе довољно простора за шут у ближи угао, а Алекса Трнинић слабије реагује, лопта му пролази испод руке и завршава у мрежи за 2:0.

Извршили су Приједорчани три измјене одмах на старту другог полувремена, умјесто голмана Трнинића, те Филипа Микића и Мохамеда Камара Кеите, у игру су ушли Синан Ћехић, Милорад Билбија и Данило Мармат. И ако су нешто планирали да брзим голом врате неизвјесност у меч, сасјекао их је нови гол Славије.

Послије само тридесет секунди у наставку Владан Мандић је опет пробио лијеву страну, одиграо у средину гдје Авдаловића руши Момко Којић, а судија Драган Тодић показује на пенал. Сигуран реализатор најстрожије казне био је Стефан Арбиња за 3:0.

Практично, од тада, па до 79. минуте није било готово никаквих дешавања на терену, а онда Рудар стиже до поготка. Данило Мармат је извео корнер, Момко Којић сјајно главом шутира, Неџибовић парадом то брани, али одбија лопту право у гужву, гдје Марић успјева да је гурне према линији, а Жоел да Силва овјери гол за смањење водства домаћих.

86. минута доноси три велика узбуђења на двије стране. Прво Рудар, као и код гола пријети након прекида, прелетјела је лопта све, Да Силва са друге стране маказицама враћа у средину, гдје Момко Којић спушта за Ковачевића, који шутира, али лопта се од једног домаћег фудбалера одбија у корнер. Након тог корнера одбрана Славије је отклонила опасност, а Мишовић дугом лоптом гађа Николу Бјелоша у нападу, но голман Синан Ћехић у посљедњи тренутак уклизава и избацује лопту у аут.

Из тог аута, опет је лопта код Бјелоша који одлично шутира, али Ћехић парадом избацује ту лопту.

Рудар до другог поготка долази у првој минути судијске надокнаде. Јоан Цервос је извео слободан ударац са своје половине, дуго је та лопта путовала у казнени простор, Неџибовић је кренуо на њу, али не успјева да је избоксује најбоље, лопта пада пред Немању Марића који погађа празну мрежу за 3:2.

Покушао је Рудар агресивно да нападне у судијској надокнади, не би ли изједначио, нису успјели и на крају остаје 3:2 за домаће.

СЛАВИЈА – РУДАР ПРИЈЕДОР 3:2 (2:0)
СРЦ „Славија“, Источно Сарајево
Гледалаца: 250
Судија: Драган Тодић (Добој)
Стријелци :1:0 Мандић 2, 2:0 Каљић 37, 3:0 Арбиња 46п, 3:1 Да Силва 79, 3:2 Марић 90+1
Жути картони: Беширевић, Авдаловић, Ерић (Славија), Ковачевић, Мармат, Радаковић (Рудар)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Дабић (од 63. Асентић), Ђерић, Беширевић, Поповић, Арбиња (од 77. Богучанин), Авдаловић (од 63. Бјелош), Каљић (од 77. Стојановић), Мандић (од 77. Мишовић), Ерић, Томић

РУДАР: Трнинић (од 46. Ћехић), Цервос, Пекија, Ковачевић, Радаковић, Да Силва, Којић, Каменчић, Микић (од 46. Мармат), Марић, Кеита (од 46. Билбија)

 

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 11m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 2m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 29m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 21m
    0