Завршен најдужи полицијски час у Србији, од данас попуштање мјера

21.04.2020. 10:42
0
ИЗВОР: Srna

У Србији је завршен најдужи полицијски час уведен због спречавања ширења вируса корона, а грађани ће већ од данас почети да осјећају попуштање ригорозних мјера.

Послије најдужег полицијског часа током васкршњих празника, који је трајао од петка, 17. априла, у 17.00 часова, па до јутрос у 5.00 часова.

Влада Србије је, пратећи процјене медицинске струке, јуче усвојила нова правила према којима је пензионерима дозвољена получасовна шетња од 18.00 до један час послије поноћи, а осталима је забрана кретања скраћена за један час, тако да ће полицијски час, умјесто у 17.00, почињати у 18.00 и трајаће до 5.00 часова ујутро.

Од данас почињу да раде занатске и услужне радње, али не и оне које подразумијевају близак контакт са муштеријама.

Поједини сегменти из недјеље у недјељу биће враћани у нормалан ток, али уз строга правила дистанцирања и заштитне мјере, попут маски, рукавица и дезинфекционих средстава.

Уколико се ситуација са вирусом погорша, ригорозне мјере ће одмах бити враћене.

Од данас ће бити отворене занатске радње - од кројача и обућара, вулканизера, сервисера, ауто-механичара, до продавница техничке робе и грађевинског материјала, ауто-школа, књижара.

Влада је јуче позвала послодавце у области грађевинарства да већ данас наставе рад у пуном капацитету.

Планирано је да од 27. априла почну са радом радње и фризерски салони, и то прво све мале радње, осим оних у тржним центрима, а затим и остале.

У периоду до 4. маја очекује се да прораде салони, радње и теретане које се простиру на мање од 300 метара квадратних, док се 11. мај оквирно наводи као дан када би своја врата могли да отворе и тржни центри, хотели, бање и други туристички центри, као и фабрике.

Између 4. и 11. маја највјероватније ће поново почети да раде кафићи и ресторани, и то уз строга правила дистанцирања.

Градски и међуградски саобраћај биће успостављан по фазама, а отварање аеродрома подразумијеваће строгу контролу због опасности од уношења вируса споља. 

Коментари 0
Повезане вијести
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    3h 18m
    5
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    22h 29m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    3h 8m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    15h 31m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    20h 20m
    0