Završen najduži policijski čas u Srbiji, od danas popuštanje mjera

21.04.2020. 10:42
0
IZVOR: Srna

U Srbiji je završen najduži policijski čas uveden zbog sprečavanja širenja virusa korona, a građani će već od danas početi da osjećaju popuštanje rigoroznih mjera.

Poslije najdužeg policijskog časa tokom vaskršnjih praznika, koji je trajao od petka, 17. aprila, u 17.00 časova, pa do jutros u 5.00 časova.

Vlada Srbije je, prateći procjene medicinske struke, juče usvojila nova pravila prema kojima je penzionerima dozvoljena polučasovna šetnja od 18.00 do jedan čas poslije ponoći, a ostalima je zabrana kretanja skraćena za jedan čas, tako da će policijski čas, umjesto u 17.00, počinjati u 18.00 i trajaće do 5.00 časova ujutro.

Od danas počinju da rade zanatske i uslužne radnje, ali ne i one koje podrazumijevaju blizak kontakt sa mušterijama.

Pojedini segmenti iz nedjelje u nedjelju biće vraćani u normalan tok, ali uz stroga pravila distanciranja i zaštitne mjere, poput maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Ukoliko se situacija sa virusom pogorša, rigorozne mjere će odmah biti vraćene.

Od danas će biti otvorene zanatske radnje - od krojača i obućara, vulkanizera, servisera, auto-mehaničara, do prodavnica tehničke robe i građevinskog materijala, auto-škola, knjižara.

Vlada je juče pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva da već danas nastave rad u punom kapacitetu.

Planirano je da od 27. aprila počnu sa radom radnje i frizerski saloni, i to prvo sve male radnje, osim onih u tržnim centrima, a zatim i ostale.

U periodu do 4. maja očekuje se da prorade saloni, radnje i teretane koje se prostiru na manje od 300 metara kvadratnih, dok se 11. maj okvirno navodi kao dan kada bi svoja vrata mogli da otvore i tržni centri, hoteli, banje i drugi turistički centri, kao i fabrike.

Između 4. i 11. maja najvjerovatnije će ponovo početi da rade kafići i restorani, i to uz stroga pravila distanciranja.

Gradski i međugradski saobraćaj biće uspostavljan po fazama, a otvaranje aerodroma podrazumijevaće strogu kontrolu zbog opasnosti od unošenja virusa spolja. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među k...
Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina" Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    5h 12m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    3h 3m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    5h 2m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    17h 25m
    0
  • Kamioni sa snimkom o zlostavljanju Srba na KiM krstare ulicama Njujorka (VIDEO)
    16h 44m
    7