Завршен увиђај, још непознат разлог пада холандског авиона

21.05.2023. 18:54
0
ИЗВОР: srna.rs

На планини Мала Капела у Лици завршен је увиђај пада малог спортског авиона “цирус 20”, холандске регистрације, у којем је према претпоставкама било троје људи, али истражиоци и даље не знају узроке пада летјелице.

- На мјесту несреће пронађена је изгорјела олупина и нема преживјелих особа. Биће потребна ДНК анализа јер стање мјеста несреће је такво да се визуелно није могао утврдити тачан број особа - рекао је главни ваздухополовни инспектор Данко Петрин.

Он је навео да се може претпоставити ко су путници, али се не може рећи са стопостотном сигурношћу, те додао да црна кутија не постоји на овако малим авионима, преноси портал “Индекс”.

- Требамо добити податке од контроле летења, комуникацију коју су имали са пилотом, радарске и друге податке и онда ћемо добити комплетну слику и, надамо се, одговор на питање шта и зашто се то догодило - рекао је Петрин.

Петрин је одбацио могућност да је узрок пада авиона лоше вријеме, додајући да се они руководе само чињеницама, а да лоши метеоролошки услови не значе аутоматски да је то узрок пада авиона.

- Авион може примити до четири особе. Није остао без горива, дошло је до пожара због горива - рекао је Петрин.

Замјеник жупанијског државног тужиоца Ирена Голубић Рајковић рекла је да је на лицу мјеста затечен потпуно изгорио авион и да је извлачење планирано за сутра.

Командир огулинских ватрогасаца Младен Жилић рекао је да је локација била јако неприступачна, да се опрема носила око један километар приступним путем и да ће се олупина вјероватно извлачити хеликоптером.

Мали спортски авион “цирус 20”, који је летио из Марибора према Пули, јуче је нестао са радара у 12.30 часова, а његови дијелови пронађени су у 19.15 часова на планини Капела.

У потрагу је било укључено више од 120 особа, а терен је претраживан и из хеликоптера.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 56m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    14h 20m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 49m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    12h 41m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    6h 18m
    0