Завршен увиђај, још непознат разлог пада холандског авиона

21.05.2023. 18:54
0
ИЗВОР: srna.rs

На планини Мала Капела у Лици завршен је увиђај пада малог спортског авиона “цирус 20”, холандске регистрације, у којем је према претпоставкама било троје људи, али истражиоци и даље не знају узроке пада летјелице.

- На мјесту несреће пронађена је изгорјела олупина и нема преживјелих особа. Биће потребна ДНК анализа јер стање мјеста несреће је такво да се визуелно није могао утврдити тачан број особа - рекао је главни ваздухополовни инспектор Данко Петрин.

Он је навео да се може претпоставити ко су путници, али се не може рећи са стопостотном сигурношћу, те додао да црна кутија не постоји на овако малим авионима, преноси портал “Индекс”.

- Требамо добити податке од контроле летења, комуникацију коју су имали са пилотом, радарске и друге податке и онда ћемо добити комплетну слику и, надамо се, одговор на питање шта и зашто се то догодило - рекао је Петрин.

Петрин је одбацио могућност да је узрок пада авиона лоше вријеме, додајући да се они руководе само чињеницама, а да лоши метеоролошки услови не значе аутоматски да је то узрок пада авиона.

- Авион може примити до четири особе. Није остао без горива, дошло је до пожара због горива - рекао је Петрин.

Замјеник жупанијског државног тужиоца Ирена Голубић Рајковић рекла је да је на лицу мјеста затечен потпуно изгорио авион и да је извлачење планирано за сутра.

Командир огулинских ватрогасаца Младен Жилић рекао је да је локација била јако неприступачна, да се опрема носила око један километар приступним путем и да ће се олупина вјероватно извлачити хеликоптером.

Мали спортски авион “цирус 20”, који је летио из Марибора према Пули, јуче је нестао са радара у 12.30 часова, а његови дијелови пронађени су у 19.15 часова на планини Капела.

У потрагу је било укључено више од 120 особа, а терен је претраживан и из хеликоптера.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ
Ухапшен јер је написао “Србе на врбе” и “УЧК” Ухапшен јер је написао “Србе на врбе” и “УЧК”
Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану Невријеме направило хаос у Хрватској: Погинуо купач у Јадрану
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  18h 33m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  20h 24m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  21h 56m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  13h 35m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  15h 16m
  4