Завршена аудиција за Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023“ (ФОТО/ВИДЕО)

05.07.2023. 15:33
0
ИЗВОР: katera.news

Други дан аудиције за Омладински музички фестивал Источна Илиџа 2023“ одржан je данас у Основној школи Петар Петровић Његош“ у овој општини.

Омладински музички фестивал у Источној Илиџи ће употпунити културни и забавни садржај за младе и окупити талентоване вокалне извођаче, ученике од 6. разреда основних до 4. разреда средњих школа у школској 2022/23. години.

Фестивал организује Центар за културу и инфорисање Источна Илиџа, а вршилац дужности директора у овој јавној установи Божидар Новаковић рекао је да је циљ фестивала да  прерасте у квалитетан пројекат по којем ће ова локлална заједница бити препознатљива. 

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Он је раније за "Катеру" рекао да ће такмичари имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, као и професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат.

Циљ нам је да овај фестивал прерасте у квалитетан фестиван за младе и да наша општина буде препознатљива по њему, с обзиром на то да у Сарајевско-романијској регији не постоји ниједан сличан догађај – рекао је он и додао да ће, према плановима, фестивал бити одржан у септембру.

Он је рекао да ће такмичари имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, која је и организатор овог фестивала, као и професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат.

Први дан аудиције одржан је у понедјељак, 3. јула, а списак кандидата који су прошли аудиције биће објављен у петак, 7. јула.

Погледајте инсерте са аудиције Омладинског музичког фестивала "Источна Илиџа 2023".

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0