Завршена изложба „Чаролија нити“

22.03.2023. 15:38
0
ИЗВОР: srna.rs

У Источном Сарајеву данас је завршена 16. изложба „Чаролија нити“, културно-едукативна манифестација у организацији Матичне библиотеке у том граду, која је и ове године окупила многобројне љубитеље народне културе и умјетности, излагаче и такмичаре у традиционалном преношењу сазнања и умијећа.

Из Матичне библиотеке Источно Сарајево, наводе да је и ове године тема изложбе „Чаролије нити“ била вуна, па је било организовано и такмичење у предењу вуне.

У такмичарском дијелу изложбе учествовало је 11 преља, седам преља такмичарки и двије су наступиле ревијално, једна на дружицу, а друга на ножну преслицу /окретаљку/.

Све преље су показале изузетну вјештину и умијеће у предењу вуне на преслици и вретену, па је трочлани жири одлучио да равноправно награди свих девет преља.

Остали учесници и излагачи на 16. изложби „Чаролија нити“, добили су пригодне поклоне и признања.

Радове су изложили чланови удружења „Митров данак“ и „Пробуди се“, Психијатријска болница Соколац, радионица „Чаролија нити“, Kазнено-поправни завод Kула, али и жене које су самостално донијеле своје ручне радове.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву рођено пет беба У Источном Сарајеву рођено пет беба
Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
У Источном Сарајеву рођена једна беба У Источном Сарајеву рођена једна беба
Најчитаније
 • Mладић погинуо у саобраћајној несрећи код Пала
  6h 51m
  0
 • Ако мотор почне да се прегријава на врућини, потребно је да урадите једну ствар
  19h 13m
  0
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  5h 23m
  4
 • Јаки пљускови и удари вјетра, падао и град
  20h 50m
  0
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  1h 20m
  1