Završena izložba „Čarolija niti“

22.03.2023. 15:38
0
IZVOR: srna.rs

U Istočnom Sarajevu danas je završena 16. izložba „Čarolija niti“, kulturno-edukativna manifestacija u organizaciji Matične biblioteke u tom gradu, koja je i ove godine okupila mnogobrojne ljubitelje narodne kulture i umjetnosti, izlagače i takmičare u tradicionalnom prenošenju saznanja i umijeća.

Iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo, navode da je i ove godine tema izložbe „Čarolije niti“ bila vuna, pa je bilo organizovano i takmičenje u predenju vune.

U takmičarskom dijelu izložbe učestvovalo je 11 prelja, sedam prelja takmičarki i dvije su nastupile revijalno, jedna na družicu, a druga na nožnu preslicu /okretaljku/.

Sve prelje su pokazale izuzetnu vještinu i umijeće u predenju vune na preslici i vretenu, pa je tročlani žiri odlučio da ravnopravno nagradi svih devet prelja.

Ostali učesnici i izlagači na 16. izložbi „Čarolija niti“, dobili su prigodne poklone i priznanja.

Radove su izložili članovi udruženja „Mitrov danak“ i „Probudi se“, Psihijatrijska bolnica Sokolac, radionica „Čarolija niti“, Kazneno-popravni zavod Kula, ali i žene koje su samostalno donijele svoje ručne radove.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  11h 10m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  11h 15m
  1
 • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
  12h 7m
  0
 • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
  12h 21m
  0
 • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
  23h 10m
  0