Завршена сједница влада Српске и ФБиХ, усаглашени закључци

08.06.2023. 15:42
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Четврта заједничка сједница, а прва у овом сазиву министара из влада Републике Српске и ФБИХ одржана је у Бањалуци, а акценат је стављен на деблокаду пројеката који су важни за све у БиХ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић је на конференцији за новинаре истакао да је усаглашено седам закључака, али и да их је остало још у даљем разматрању.

- Важно је да смо сјели за исти сто јер ако не причамо нећемо ништа договорити. Усагласили смо да ресорна министарства разговарају - рекао је Вишковић.

Став је да је потребно трајно забранити извоз трупаца из БиХ, а усаглашено је и да иде један глас из БиХ када је ријеч о проблематици Трговске горе јер је за све неприхватљиво да на тој локацији буде одлаган радиоактивни отпад.

Једна од тема била је изградња саобраћајница на дионицама трасе аутопута Београд - Сарајево.

- О свему смо разговарали. Неке закључке нисмо могли да кандидујемо и усагласимо, али они ће брзо на дневни ред. Пројекти који су битни за БиХ су важни свима и нико се никоме неће мијешати у послове - рекао је Вишковић и додао да  ће ускоро бити рјешени проблеми у заједничкој компанији Електропренос БиХ.

Федерални премијер Нермин Никшић је поручио да се види да двије владе могу и требају да раде заједно како би рјешавали стварне проблеме грађана у овој земљи.

- Забрана обловине нам је веома важна, као и да БиХ наступа једним гласом када је у питању Трговска гора - истакао је Никшич који сматра да је сједница била " веома лагана".

БиХ, каже, не заслужује да се ваља у блату.

- Показали смо да желимо да радимо у интересу привреде и грађана како би их задржали у овој земљи, а неки из вратили - закључио је Никшић.

Коментари 0
Повезане вијести
Влада Српске мијења обрачун накнада за вријеме породиљског одсуства Влада Српске мијења обрачун накнада за вријеме породиљског одсуства
Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ
Влада Републике Српске се задужује за још 20 милиона марака Влада Републике Српске се задужује за још 20 милиона марака
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  22h 49m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  4h 46m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  11h 0m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  6h 16m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  9h 6m
  0