Završena sjednica vlada Srpske i FBiH, usaglašeni zaključci

08.06.2023. 15:42
0
IZVOR: glassrpske.com

Četvrta zajednička sjednica, a prva u ovom sazivu ministara iz vlada Republike Srpske i FBIH održana je u Banjaluci, a akcenat je stavljen na deblokadu projekata koji su važni za sve u BiH.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je na konferenciji za novinare istakao da je usaglašeno sedam zaključaka, ali i da ih je ostalo još u daljem razmatranju.

- Važno je da smo sjeli za isti sto jer ako ne pričamo nećemo ništa dogovoriti. Usaglasili smo da resorna ministarstva razgovaraju - rekao je Višković.

Stav je da je potrebno trajno zabraniti izvoz trupaca iz BiH, a usaglašeno je i da ide jedan glas iz BiH kada je riječ o problematici Trgovske gore jer je za sve neprihvatljivo da na toj lokaciji bude odlagan radioaktivni otpad.

Jedna od tema bila je izgradnja saobraćajnica na dionicama trase autoputa Beograd - Sarajevo.

- O svemu smo razgovarali. Neke zaključke nismo mogli da kandidujemo i usaglasimo, ali oni će brzo na dnevni red. Projekti koji su bitni za BiH su važni svima i niko se nikome neće miješati u poslove - rekao je Višković i dodao da  će uskoro biti rješeni problemi u zajedničkoj kompaniji Elektroprenos BiH.

Federalni premijer Nermin Nikšić je poručio da se vidi da dvije vlade mogu i trebaju da rade zajedno kako bi rješavali stvarne probleme građana u ovoj zemlji.

- Zabrana oblovine nam je veoma važna, kao i da BiH nastupa jednim glasom kada je u pitanju Trgovska gora - istakao je Nikšič koji smatra da je sjednica bila " veoma lagana".

BiH, kaže, ne zaslužuje da se valja u blatu.

- Pokazali smo da želimo da radimo u interesu privrede i građana kako bi ih zadržali u ovoj zemlji, a neki iz vratili - zaključio je Nikšić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    7h 46m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    19h 46m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    21h 20m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    5h 15m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    4h 33m
    0