Завршено контролно бројање гласова за предсједника Српске

26.10.2022. 21:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Завршено је контролно бројање гласова за предсједника Републике Српске, речено је вечерас Срни у Главном центру за бројање гласова у Сарајеву.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ за сутра у 14.00 часова заказала је сједницу на којој ће бити разматран извјештај Главног центра за бројање и главне контроле о обављеном контролном бројању за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

ЦИК је у у суботу, 22. октобра, утврдио прелиминарне резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

ЦИК је обавезна да 30 дана од избора, односно 2. новембра објави коначне резулате за све нивое власти у БиХ, укључујући и предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

На данашњој сједници ЦИК-а донијета је нова наредба о поновном пребројавању гласачких листића у Главном центру за бројање за више нивоа власти на подручју цијеле БиХ.

Према овој наредби, између осталог, поново ће се бројати гласови за Народну Скупштину Републике Српске са по једног бирачког мјеста у Бањалуци, Челинцу и Рудом, те са десет бирачких мјеста у Невесињу.

Осим тога, гласови ће поново бити бројани и за скупштине кантона са три бирачка мјеста у Горажду, у Цазину са седам бирачких мјеста, те у Сарајеву са једног бирачког мјеста.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 55m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    7h 8m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 39m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 2m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 59m
    0