Због кризе власти у Кантону Сарајево нема јануарских плата

08.01.2020. 10:50
0
ИЗВОР: klix.ba

Приједлог одлуке о привременом финансирању потреба Кантона Сарајево за период од 1. јануара до 31. марта 2019. није усвојен на данашњој сједници Скупштине Кантона Сарајево и то ће, извјесно је, довести до блокаде свих исплата у јавним институцијама.

Сједница Скупштине Кантона Сарајево, 19. по реду, прекинута је одмах након интонирања химне јер није било кворума за њено одржавање. Посланици СДА напустили су сједницу након што је мјесто предсједавајуће заузела Данијела Кристић из Народа и правде.

Кантонални министар финансија Амел Ковачевић објашњава за Klix.ba како неусвајање одлуке о привременом финансирању у пракси значи да ништа неће моћи бити исплаћено изузев рата за кредите.

-Средства нису осигурана ни за шта осим за кредите подигнуте у ранијем периоду. То је обавеза која се мора испоштовати. Све друго не може бити исплаћено без одлуке о привременом финансирању или буџета- казао је Ковачевић.

Кантонална министарка правде Лејла Брчић је упозорила како постоји могућност да 23 хиљаде запослених у Кантону Сарајево не добије плату у фебруару, али је навела како се нада да до тога неће доћи.

Децембарске плате ће, према најавама, бити исплаћене у јануару, с обзиром на то да оне спадају у стари буџет, али јануарска плата која треба бити исплаћена почетком фербуара како сада ствари стоје неће бити исплаћена без усвајања одлуке о привременом финансирању или буџета за 2020. годину.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 53m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 35m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 29m
    2
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    23h 10m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 24m
    0