Због малверзација у шумским газдинствима ухапшена четири лица, за петим се трага

26.08.2024. 15:23
1
ИЗВОР: srna.rs

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву саопштило је да се од јутарњих часова, по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, врше претреси на више локација, и то на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, те да су слободе лишена четири лица, док се за лицем чији су иницијали Б.С. интензивно трага.

Претреси се врше у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу "Шуме Републике Српске" и шумских газдинства "Романија" са Сокоца, "Сјемећ" из Рогатице, "Височник" са Хан Пијеска и "Панос" из Вишеграда.

  • Полиција претреса ШГ „Романија“ Соколац
    26.08.2024. 11:00

    Припадници МУП-а Републике Српске по налогу Окружног тужилаштва Источно Сарајеву јутрос су упали у шумско газдинство „Романија“ Соколац, потврђено је за CAPITAL.Поред соколачке шумарије, тврди ...

Источно Сарајево
Полиција претреса ШГ „Романија“ Соколац

Осумњичена лица се терете да су током 2020. године на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, и то Г.С. као вршилац дужности директора предузећа "Шуме Републике Српске", Б.С. као в.д. директор ШГ "Романија", Л.М. као в.д. директор ШГ "Сјемећ", Г.Ј. као в.д. директор ШГ "Височник" и Ч.Л. као в.д. директор ШГ "Панос", искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијели штету буџету Републике Српске, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Они су свјесно кршили Закон о јавним набавкама БиХ, злоупотријебивши хитност наведену у наредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, иако су знали да општине Соколац, Вишеград, Хан Пијесак и Рогатица нису прогласиле елементарну непогоду, те су искористили околности проглашења пандемије корона, која је од Свјетске здравствене организације проглашена на глобалном нивоу.

  • За Страхињом Башевићем се интензивно трага
    26.08.2024. 15:35

    Славен Гојковић, бивши в.д. директора ЈП "Шуме Српске", ухапшен је у акцији полицији која се од јутрос спроводи по налогу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву. Осим Гојковића,...

Источно Сарајево
За Страхињом Башевићем се интензивно трага

Припадници МУП-а Републике Српске су приликом извршавања наредбе Окружног суда у Источном Сарајеву лишили слободе четири лица чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док је лице Б.С. избјегло лишење слободе и за којим се тренутно интензивно трага.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву је свјесно чињенице да су се у протекла два дана појавиле информације у медијима од осумњиченог Б.С. и које су очигледно искориштене да би се избјегло хапшење.

На основу ових чињеница је формиран посебан предмет у којем ће се истражити да ли је дошло до угрожавања истраге и евентуалног процесуирања починилаца, истиче се у саопштењу.

Ова акција је једна од многих која се проводе у оквиру Акционог плана за борбу против корупције Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Vlado 26.08.2024. 15:37
    Pitajte Radovana Sarenca gdje je Strahinja Basevic on svim kriminalcima javi da beze jer je imao i on koristi od svega toga
Повезане вијести
Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу
Потврђен антракс на подручју Сокоца Потврђен антракс на подручју Сокоца
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0