Zbog malverzacija u šumskim gazdinstvima uhapšena četiri lica, za petim se traga

26.08.2024. 15:23
1
IZVOR: srna.rs

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu saopštilo je da se od jutarnjih časova, po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, vrše pretresi na više lokacija, i to na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, te da su slobode lišena četiri lica, dok se za licem čiji su inicijali B.S. intenzivno traga.

Pretresi se vrše u okviru istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica u preduzeću "Šume Republike Srpske" i šumskih gazdinstva "Romanija" sa Sokoca, "Sjemeć" iz Rogatice, "Visočnik" sa Han Pijeska i "Panos" iz Višegrada.

  • Policija pretresa ŠG „Romanija“ Sokolac
    26.08.2024. 11:00

    Pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevu jutros su upali u šumsko gazdinstvo „Romanija“ Sokolac, potvrđeno je za CAPITAL.Pored sokolačke šumarije, tvrdi ...

Istočno Sarajevo
Policija pretresa ŠG „Romanija“ Sokolac

Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, i to G.S. kao vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Republike Srpske", B.S. kao v.d. direktor ŠG "Romanija", L.M. kao v.d. direktor ŠG "Sjemeć", G.J. kao v.d. direktor ŠG "Visočnik" i Č.L. kao v.d. direktor ŠG "Panos", iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i tom prilikom nanijeli štetu budžetu Republike Srpske, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Oni su svjesno kršili Zakon o javnim nabavkama BiH, zloupotrijebivši hitnost navedenu u naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije korona, koja je od Svjetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou.

  • Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga
    26.08.2024. 15:35

    Slaven Gojković, bivši v.d. direktora JP "Šume Srpske", uhapšen je u akciji policiji koja se od jutros sprovodi po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Osim Gojkovića,...

Istočno Sarajevo
Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga

Pripadnici MUP-a Republike Srpske su prilikom izvršavanja naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu lišili slobode četiri lica čiji su inicijali G.S, L.M, G.J. i Č.L, dok je lice B.S. izbjeglo lišenje slobode i za kojim se trenutno intenzivno traga.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je svjesno činjenice da su se u protekla dva dana pojavile informacije u medijima od osumnjičenog B.S. i koje su očigledno iskorištene da bi se izbjeglo hapšenje.

Na osnovu ovih činjenica je formiran poseban predmet u kojem će se istražiti da li je došlo do ugrožavanja istrage i eventualnog procesuiranja počinilaca, ističe se u saopštenju.

Ova akcija je jedna od mnogih koja se provode u okviru Akcionog plana za borbu protiv korupcije Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Vlado 26.08.2024. 15:37
    Pitajte Radovana Sarenca gdje je Strahinja Basevic on svim kriminalcima javi da beze jer je imao i on koristi od svega toga
Povezane vijesti
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 9m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 51m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 19m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 40m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 49m
    0