Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса

23.10.2023. 19:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Директор "Првог гасног друштва" из Зворника Душан Козић изјавио је данас у Источном Сарајеву да ће одлука Бугарске о увођењу додатне таксе од 30 одсто на транзит руског гаса кроз своју територију значајно утицати на повећање цијене овог енергента у Републици Српској.

Козић је рекао Срни, након састанка са директором предузећа "Срајево гас" из Источног Сарајева Недељком Елеком, да ће Српска сачекати реакцију Мађарске и Србије на нове мјере Бугарске и да ће се прилагодити њиховој политици.

- Бугари су увели транзитну маржу од 30 одсто на гас. Нама ће то бити нових 120 долара на 1.000 кубних метара. Очигледно да је то урађено под притиском САД како би се цијена руског гаса изједначила са њиховим ЛНГ гасом с циљем да буду конкурентни на овим тржиштима - појаснио је Козић.

Осим размјене мишљења о новонасталој ситуацији са Бугарском, Козић је рекао да је са Елеком разговарао и о ширењу гасне мреже према Јахорини, Палама, Вишеграду, односно дијеловима Српске који немају приступ гасној инфраструктури.

Он је рекао да је ширење мреже континуиран посао на којем се већ ради дуже од годину дана, као и да ће трајати читаву наредну годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Како живи просјечна млада породица у Српској Како живи просјечна млада породица у Српској
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  14h 23m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  14h 30m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  11h 12m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  5h 50m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  6h 22m
  0