Због реконструкције пута измјена саобраћаја на путу Љубиње-Требиње

15.06.2020. 10:20
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској данас почиње реконструкција магистралног пута Љубиње-граница Републике Српске (Трновица)-Требиње, због чега ће на овој дионици бити измијењен режим саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Из АМС наводе да је предвиђено да радови трају до 1. августа и моле возаче да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Такође, данас почињу радови у оквиру пројекта “Проширење дистрибутивне мреже пијаће воде и мреже за прикупљање отпадних вода” у мјесту Радосавска, због чега ће бити измијењен режим саобраћаја на магистралном путу на дионици Бањалука-Стари Мајдан до 27. јула.

Од данас на путним правцима Мел Станић Ријека-Мел Каруше (до 15. јула), Мел Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац (до 20. јула) и Доње Леденице-Црквина-Шамац (до 20. јуна) кретаће се ванредни превоз, па се возачи моле за опрезнију вожњу на овим путевима и да поштују упутства лица из пратње.

Због радова на изградњи звучног зида, измјењен је режим саобраћаја на дионици аутопута Бањалука-Прњавор до 25. јуна.

На магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова због деминерских радова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, (мјесто Клакар Доњи), од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Санациони радови актуелни су на ауто-путу Бањалука-Прњавор, на улазу у Прњавор, на подручју Котор Вароша, затим од Шешлија према Добоју, те дионицама Приједор-Козарац, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Црна Ријека-Бјелајце, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице и Прибој-Лопаре, као и на путном правцу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

На магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ и даље су актуелни радови кроз тунел Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због чега је саобраћај преусмјерен на друге правце.

Успорено се, због радова на мостовима, саобраћа у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, на магистралном путу Олово-Семизовац, у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ и на дионици Ливно-Каменско.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од пет до 21 час саобраћај се одвија двосмјерно.

Због санације моста у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Због радова, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме обуставе, саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Из АМС подсјећају да је БиХ отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући ако имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона не старији од 72 часа.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 53m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 58m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 41m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 47m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 55m
    0