Здравствене установе у Фочи спремне за евентуалну појаву инфекције

02.03.2020. 20:07
0
ИЗВОР: Srna

Све здравствене установе у Фочи спремне су да реагују у случају инфекција вирусом корона, истакнуто је на састанку организованом на иницијативу начелника општине Радисава Машића, а којем су присуствовали представници Дома здравља, Универзитетске болнице, Института за јавно здравство, Граничне полиције БиХ, инспекцијских органа и Цивилне заштите.

Директор Дома здравља Фоча Мирослав Ристановић рекао је данас да за сада у кућној изолацији имају четири пацијента која су претходних седам дана туристички боравила у Италији.

-Тренутно су без симптома вируса, а њихово стање се свакодневно прати- навео је Ристановић.

Помоћник директора Универзитетске болнице Фоча Марија Петровић рекла је да је ова устнова поступила према препорукама Свјетске здравствене организације и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и да је обезбиједила услове у случају појаве обољелих од вируса корона.

-На инфективном одјељењу располажемо изолационом собом, уз засебан улаз за пацијенте, а обезбијеђени су и услови за дијагностификовање болести- навела је Петровићева.

Петровићева је рекла да код пацијената из Фоче и регије има респираторних инфекција, али да ниједан пацијент није био сумњив на зараженост вирусом корона.

Руководилац фочанског Регионалног центра Института за јавно здравство Републике Српске Слађана Арсеновић рекла је да у сарадњи са ресорним министарством прате ситуацију на терену у вези са појавом вируса корона и о свему обавјештавају Граничну полицију и здравствене установе у регији.

Арсеновићева је похвалила сарадњу свих здравствених установа на подручју Фоче, нагласивши да су у свакодневном контакту.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 16m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 1m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 0m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 12m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    15h 6m
    0