Zdravstvene ustanove u Foči spremne za eventualnu pojavu infekcije

02.03.2020. 20:07
0
IZVOR: Srna

Sve zdravstvene ustanove u Foči spremne su da reaguju u slučaju infekcija virusom korona, istaknuto je na sastanku organizovanom na inicijativu načelnika opštine Radisava Mašića, a kojem su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja, Univerzitetske bolnice, Instituta za javno zdravstvo, Granične policije BiH, inspekcijskih organa i Civilne zaštite.

Direktor Doma zdravlja Foča Miroslav Ristanović rekao je danas da za sada u kućnoj izolaciji imaju četiri pacijenta koja su prethodnih sedam dana turistički boravila u Italiji.

-Trenutno su bez simptoma virusa, a njihovo stanje se svakodnevno prati- naveo je Ristanović.

Pomoćnik direktora Univerzitetske bolnice Foča Marija Petrović rekla je da je ova ustnova postupila prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i da je obezbijedila uslove u slučaju pojave oboljelih od virusa korona.

-Na infektivnom odjeljenju raspolažemo izolacionom sobom, uz zaseban ulaz za pacijente, a obezbijeđeni su i uslovi za dijagnostifikovanje bolesti- navela je Petrovićeva.

Petrovićeva je rekla da kod pacijenata iz Foče i regije ima respiratornih infekcija, ali da nijedan pacijent nije bio sumnjiv na zaraženost virusom korona.

Rukovodilac fočanskog Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slađana Arsenović rekla je da u saradnji sa resornim ministarstvom prate situaciju na terenu u vezi sa pojavom virusa korona i o svemu obavještavaju Graničnu policiju i zdravstvene ustanove u regiji.

Arsenovićeva je pohvalila saradnju svih zdravstvenih ustanova na području Foče, naglasivši da su u svakodnevnom kontaktu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana U Foči uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja Egipćana
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    14h 11m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    14h 19m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    7h 39m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    16h 0m
    0
  • Zemljotres u BiH
    17h 46m
    0