Зелени Српске: Ко то тамо због рудне мафије напада честите екологе?

25.01.2024. 17:00
0
ИЗВОР: katera.news

Већ дуже вријеме се води подмукли медијски рат против еколога и еколошких удружења кроз разне лажи, подвале, или кроз медијско игнорисање те витешке борбе и часних намјера најбољих међу нама.

Најбоље смо то осјелити ми из Еколошке партије РС, све због дугогодишње опструкције нашег рада и игнорисања на све што се нажалост зло догодило, а на шта смо годинама раније упозоравали, те нудили рјешења народу и оним који од нашег оснивања 2010. године одлучују о њиховој и судбини Републике Српске.

Наравно, не можеш побиједити идеју и добронамјерну причу, тако да су еколози и Еколошка партија РС преживјели - без потребне логистике, али са завидним резултатима у борби против спреге политичке, са енергетском, шумском, грађевинском, рудном и пољопривредном мафијом, те увозним лобијима.

Успјели смо са еколозима и часним појединцима из јавног живота да спасимо вишеградску регију од погубног рудника никла, успјели смо да спасимо уништавање Н.П. Сутјеска са осам МХЕ, успјели смо да 2021. године консензусом у НСРС забранимо МХЕ, да спасимо стотину ријека и ријечица, односно, донесемо задњих двадесетак година једину опозициону побједу над режимом, све послије чувеног КОРОНА УСТАНКА.

Данас смо фокусирани на подвлачење црте у Републици Српској, на њен рестарт у свим областима живота и рада, све кроз нашу иницијативу о одржавању Сабора Републике Српске.

Док ми то радимо, док наш предсједник Никола Лазаревић „копни“ због протеста, спрега политике и рудне мафије перфирно удара на појединце и еколошка удружења везано за побуну народа Озрена и Мајевице.

Нападају све због ЛИТИЈА, НИКЛА И БОРА, због намјере о отварању супер опасних рудника који би уништили регију и српске херојске љепотице Мајевицу и Озрен.

Нападају све, поготово најписменије и најистакнутије међу њима, задњи примјер је напад РЕЖИМСКОГ ПОРТАЛА ТАЊУГ на инжењера заштите животне средине-екологије Зорана Пољашевића, истакнутог активисту и секретара ОЗРЕНСКОГ СТУДЕНЦА, еколошког удружења иза којег стоје сви мјештани Озрена.

Овом приликом поручујемо влади и премијеру Вишковићу, посебно министрима и њиховим сатрапима, оним који мисле да ће у последњем УЗП (удруженом злочиначки подухвату) распродаји природних ресурса у Републици Српској успјети, да се варају.

Тек сад иде ОТПОР, иду побуне на терену, иду акције и иде заустављање УЗП у НСРС, то вам обећавамо.

Зато нашим активистима, еколошким удружењима и часним појединцима из политике поручујемо, ИЗДРЖИТЕ, заједнички фронт против рудне и других мафија, мафија које у спрези са политиком имају намјеру да све отму и распродају, да тај фронт према њима отвара ЕКОЛОШКА ПАРТИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

Доста је по овом питању неорганизованости и популизма код појединаца из политике, доста је НЕАДЕКВАТНОГ ОДНОСА ОПОЗИЦИЈЕ И СЕРВИЛНОГ ПОНАШАЊА ДИЈЕЛА ВЛАСТИ - ДИЈЕЛА НЕУКАЉАНИХ ПОСЛАНИКА И ЈОШ НЕУКАЉАНИХ ЧЛАНОВА ВЛАДЕ.

Значи, отвара се од марта ФРОНТ према влади Републике Српске (поквареним и корумпираним министрима и њиховим сарадницима) везано за заштиту ПРИРОДНИХ РЕСУРСА (ријека,извора воде, шума, руда, пољопривредног и грађевинског земљишта, природних љепота....) побједник ће бити народ, губитници, спрега политичке са рудном и другим мафијома.

Тако је требало да буде прије двије деценије, нажалост, ВЛАСТ је била без СКРУПУЛА, ОПОЗИЦИЈА леукемична, руководства академске заједнице и Борачке организације су ћутали чувајући своје столице - резултат је поражавајући и понижавајући.

Зато порука нашим ЕКОЛОЗИМА и часним политичарима, издржите и подржите ову, по цијеле регије и народ на тим просторима спасоносну причу.

Властима порука и опомена, зауставите Закон о геолошком истраживању, не брукајте се и не понижавајте нас са овом биједном ЈАВНОМ РАСПРАВОМ, сачекајте приједлог писмених и добронамјерних људи везано за будући однос према преосталим ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА Републике Српске, па и рударењу.

Не изазивајте сигуран и масован ОТПОР, чекајте да у НСРС уђе приједлог Еколошке партије РС, еколога и већине политичких партија, приједлог који ће као и за МХЕ сви да прихвате консензусом у НСРС.

Да изгласају ДЕКЛАРАЦИЈУ за законском снагом, документ о СТРАТЕШКОМ ДЈЕЛОВАЊУ ПО ПИТАЊУ ОЧУВАЊА ПРИРОДНИХ РЕСУРСА, ЊИХОВОЈ РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ, ТЕ КОНТРОЛИСАНОМ КОРИШЋЕЊУ ЗА РАЗВОЈ СТРАТЕШКИХ ГРАНА ПРИВРЕДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (енергетике, дрвне индустрије, пољопривреде и туризма).

Опозиционим партијама порука и понуда, прихватите пружену руку сарадње од стране Еколошке партије РС - ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, еколошких удружења и истакнутих појединцима из ових области, дајте да се УСАБОРИМО бар по овом питању - питању које значи биолошки опстанак народа на овим просторима.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 49m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 6m
    2
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 38m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 56m
    4
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 16m
    0