Зелени Српске: Тражимо извињење од „Ми из народа“ и доктора Несторовића

17.02.2024. 20:22
0
ИЗВОР: katera.news

Саопштење за јавност Еколошке партије - Зелени Српске:

„Као опозициона, национално одговорна и саборна партија тражимо извињење од покрета „Ми из народа“, те њиховог челног човјека др Бранимира Несторовића, извињење за докторову „непромишљену“ изјаву изречену на РТРС-у у емисији „Телеринг“.

Наиме, приликом посјете делегације „Ми из народа“ предсједнику Републике Српске, уприличен је интервју господина Несторовића у емесији „Телеринг“ на РТРС-у.

Приликом тог интервјуа, непромишљено, или злонамјерно - свеједно, господин Несторовић је опозицију у Републици Српској упоредио са дијелом опозиције у Србији - људима који се отворено залажу за рушење Устава Србије и признавање Косова и Метохије, све алудирајући да је опозиција у Републици Српској национално неодговорна, да својим дјеловањем чини штету интересима Републике Српске, да...

Овим путем изражавамо своје огорчење на тај перфидни чин господина Несторовића, поготово данас када послије успјеха „Ми из народа“ на посљедњим изборима у Србији, њихова и ријеч господина Несторовића имају посебну тежину.

Опозициона Еколошка партија РС-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су поређење са дијелом тзв. жуте опозиције у Србији схватили на начин да нас Несторовић све у опозицији карактерише као марионете које раде против интереса Републике Српске (за тзв. жуту опозицију у Србији је у више наврата изјавио да су издајници).

Такав чин је недостојан једног од тренутно најугледнијих политичара из Србије, политичара који би требао да нас уједињује, да позива на саборност у Републици Српској, да то ради достојанствено и са осјећајем за вријеме у коме живимо, онако како то раде по Несторовићу једни од опозиционих „издајника“ - ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и нихов предсједник Лазаревић.

Зато је овај чин за сваку осуду. Наиме, жалосно је да своју „популарност“ господин Несторовић искористи и на овај недостојанствен и глуп начин унизи избалансирану - одговорну политику државе Србије према Републици Српској, односно, да оправда тврдње да нема свој став, него да је управо он марионета у рукама оних, који по моралу и патриотизму, нису ни до кољена водећим људима опозиције Републике Српске, оним које су преко Несторовића покушали дискредитовати и Републику Српску још више посвађати и подијелити.

Просто је несхватљиво људском уму да је др Несторовић неупућен у ситуацију у Републици Српској, да  тим непромишљеним ријечима у пренесеном значењу „крсти издајницима“ и такве величине као што је опозициони СДС - партију која је кроз своју организацију најзаслужнија за стварање Републике Српске 1992. године.

Да је нпр. тим епитетом частио опозициону, национално суперодговорну и саборну Еколошку партију РС-ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, светионик на политичком небу Републике Српске, партију која као КОРЕКТИВ ДРУШТВА годинама упозорава на негативне процесе у Републици Српској, те кроз активно, увијек КОНКРЕТНО И КОРЕКТНО дјеловање чини све да усаборењем на писмен начин трасира пут до здраве, срећне и вјечне Републику Српску.

Питамо се да ли је доктор Несторовић свјестан да је тим недостојним чином увриједио народ, да је потцијенио памет Срба у Републици Српској?

Питамо власт, оне који су Несторовићу уприличили да се обрука, питамо их да ли мисле да су Срби у  Републици Српској овце, да не знају ко су лажне патриоте, милионери и мултимилионери, тастери  и прелетачи из власти, а ко су и какви водећи људи опозиције?

Шта мисле наручиоци питања „наивном“ Несторовићу, да не знају Срби у Српској ко су Милан Миличевић, Љубиша Петровић, Маринко Божовић и многи други у државотворном СДС-у?

Шта мисле, да не знају Срби у Српској ко је Никола Лазаревић, часни визионар, искрени борац за заштиту природних ресурса и саборни човјек- вођа ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ?

Шта мисле наручиоци Несторовићевог (не)дјела, да не знају Срби у Српској ко је револуционарни Небојша Вукановић, ко професорица Јелена Тривић, ко Милко Грмуша, Миланко Михаљица, Саша Лазић Медо... Шта мисле „патриоте“ да не знају Срби у Српској ко су десетине и десетине врхунских људи - писмених и часних патриота из опозиционих партија?

Зато, Еколошка партија РС-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ тражи од покрета „Ми из народа“ и доктора Несторовића јавно извињење у медијима, не извињење опозиционим партијама, него извињење Републици Српској и српском народу због ријечи подјела, ријечи које су само још више унијеле немир у ионако забринути народ у Републици Српској.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак
Саопштење за јавност управе острошке светиње поводом лажних објава на друштвеним мрежама Саопштење за јавност управе острошке светиње поводом лажних објава на друштвеним мрежама
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    23h 40m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    20h 12m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    22h 56m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    18h 34m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    15h 6m
    0