Жељку Будимиру и Немањи Мајдову повеље општине Источно Ново Сарајево

10.06.2024. 11:44
3
ИЗВОР: katera.news

На свечаној сједници општине Источно Ново Сарајево, која је одржана поводом Спасовдана – крсне славе ове општине, донијете су одлуке о додјели признања заслужним појединцима и установама који су допринијели развоју ове локалне заједнице.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић истакао је да се највеће признање - повеља општине Источно Ново Сарајево, додељује др Жељку Будимиру, министру за научнотехнолошки развој и високо образовање у Влади Републике Српске за значајан допинос у развоју високошколских установа на подручју ове општине.

Повеља општине додјељује се и Немањи Мајдову за изузетан рад, остварене резултате и допринос у афирмацији ове општине.

- Плакета општине Источно Ново Сарајево додјељује се Небојшу Мичићу за несебичан труд и залагање у хуманитарном раду и еколошким акцијама – рекао је Јованчић.

Плакете се додјељују и Тањи Шаковић, помоћнику министра за културу у Министарству просвјете и културе у Влади Републике Српске за немјерљив допринос у стварању и формирању Народног позоришта у Источном Сарајеву  и дугогодишњу подршку културним манифестацијама на подручју ове општине.

Плакета ће бити додијељена и новинару Гвоздену Шарцу за несебично залагање, истраживачки рад и допринос у очувању културе сјећања и памћења на Одбрамбено-отаџбински рат.

- Плакета ће бити би додијељена и др Наташи Ђерић Ракита, специјалисти гинекологије и акушерства у ЈУ Дому здравља Источно Сарајево за несебичан рад и изузетну посвећеност пацијентима, као и др Зорици Марић, специјалисти радиологије, руководиоцу Службе радиологије у Болници „Србија“ за дугогодишњи професионалан и одговоран рад са пацијентима са подручја Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије – навео је он.

Такође, плакета ће бити додијељена и Дејану Берјану, директору предузећа „Топлане-ИНС“ за одговорно руковођење и посебно залагање при реконструкцији котловнице овог предузећа.

Захвалнице општине Источно Ново Сарајево биће додијељене Гордани Бјелици, медицинско санитарном техничару у Служби хигијенско-епидемиолошке заштите у Дому здравља у Источном Сарајеву за дугогодишњи несебичан рад и изузетно посвећеност пацијентима, као и учитељици Веселинки Шеховац за дугогодиши професионални и одговорни рад са дјецом.

Општина Источно Ново Сарајево захвалнице за дугогодишње несебично залагање у раду додијелиће Сњежани Јелић, радници Спортско-редреативног центра „Славија“, Српску Тушевљаку, раднику у Комуналном предузећу „Свети Марко“, Милосаву Симанићу, раднику Комуналног предузећа “Рад“, Тањи Паленгетић, упосленику предузећа „Топлане-ИНС“, Горану Крстонићу, раднику предузећа „Водовод и канализација“, као и Драгици Трапари, секретару Удружења пензионера Источно Ново Сарајево.

Признања ће бити додијељена на Свечаној академији која ће бити одржана планирана је 12. јуна у спортској дворани на Тргу Републике Србије са почетком у 20.00 часова.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Sugradjanin 28.06.2024. 23:59
    Sramota i nazalost komese dijele priznanja...a ko zaista zasluzuje uskraceno je razmislite o koliko iskrenih sugradjana mnogovise njih zasluzuje od pomenutih sa svojim doprinosom i radom sagradjanima...zalosno
  • Generic placeholder image
    Skijaš 10.06.2024. 15:35
    Direktor toplane koji dogovori remont kotlovnice u kasnu jesen treba da ide u zatvor a ovaj naš dobija plaketu. Bože pomozi.
  • Generic placeholder image
    XXX 10.06.2024. 14:14
    KO SU SVI OVI LIKOVI? ĆIME SE ZASLUŽUJU I DA IM SE IME POMENE?
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 7m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 49m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 17m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 38m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 47m
    0