Željku Budimiru i Nemanji Majdovu povelje opštine Istočno Novo Sarajevo

10.06.2024. 11:44
3
IZVOR: katera.news

Na svečanoj sjednici opštine Istočno Novo Sarajevo, koja je održana povodom Spasovdana – krsne slave ove opštine, donijete su odluke o dodjeli priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić istakao je da se najveće priznanje - povelja opštine Istočno Novo Sarajevo, dodeljuje dr Željku Budimiru, ministru za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje u Vladi Republike Srpske za značajan dopinos u razvoju visokoškolskih ustanova na području ove opštine.

Povelja opštine dodjeljuje se i Nemanji Majdovu za izuzetan rad, ostvarene rezultate i doprinos u afirmaciji ove opštine.

- Plaketa opštine Istočno Novo Sarajevo dodjeljuje se Nebojšu Mičiću za nesebičan trud i zalaganje u humanitarnom radu i ekološkim akcijama – rekao je Jovančić.

Plakete se dodjeljuju i Tanji Šaković, pomoćniku ministra za kulturu u Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske za nemjerljiv doprinos u stvaranju i formiranju Narodnog pozorišta u Istočnom Sarajevu  i dugogodišnju podršku kulturnim manifestacijama na području ove opštine.

Plaketa će biti dodijeljena i novinaru Gvozdenu Šarcu za nesebično zalaganje, istraživački rad i doprinos u očuvanju kulture sjećanja i pamćenja na Odbrambeno-otadžbinski rat.

- Plaketa će biti bi dodijeljena i dr Nataši Đerić Rakita, specijalisti ginekologije i akušerstva u JU Domu zdravlja Istočno Sarajevo za nesebičan rad i izuzetnu posvećenost pacijentima, kao i dr Zorici Marić, specijalisti radiologije, rukovodiocu Službe radiologije u Bolnici „Srbija“ za dugogodišnji profesionalan i odgovoran rad sa pacijentima sa područja Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije – naveo je on.

Takođe, plaketa će biti dodijeljena i Dejanu Berjanu, direktoru preduzeća „Toplane-INS“ za odgovorno rukovođenje i posebno zalaganje pri rekonstrukciji kotlovnice ovog preduzeća.

Zahvalnice opštine Istočno Novo Sarajevo biće dodijeljene Gordani Bjelici, medicinsko sanitarnom tehničaru u Službi higijensko-epidemiološke zaštite u Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu za dugogodišnji nesebičan rad i izuzetno posvećenost pacijentima, kao i učiteljici Veselinki Šehovac za dugogodiši profesionalni i odgovorni rad sa djecom.

Opština Istočno Novo Sarajevo zahvalnice za dugogodišnje nesebično zalaganje u radu dodijeliće Snježani Jelić, radnici Sportsko-redreativnog centra „Slavija“, Srpsku Tuševljaku, radniku u Komunalnom preduzeću „Sveti Marko“, Milosavu Simaniću, radniku Komunalnog preduzeća “Rad“, Tanji Palengetić, uposleniku preduzeća „Toplane-INS“, Goranu Krstoniću, radniku preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kao i Dragici Trapari, sekretaru Udruženja penzionera Istočno Novo Sarajevo.

Priznanja će biti dodijeljena na Svečanoj akademiji koja će biti održana planirana je 12. juna u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije sa početkom u 20.00 časova.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Sugradjanin 28.06.2024. 23:59
    Sramota i nazalost komese dijele priznanja...a ko zaista zasluzuje uskraceno je razmislite o koliko iskrenih sugradjana mnogovise njih zasluzuje od pomenutih sa svojim doprinosom i radom sagradjanima...zalosno
  • Generic placeholder image
    Skijaš 10.06.2024. 15:35
    Direktor toplane koji dogovori remont kotlovnice u kasnu jesen treba da ide u zatvor a ovaj naš dobija plaketu. Bože pomozi.
  • Generic placeholder image
    XXX 10.06.2024. 14:14
    KO SU SVI OVI LIKOVI? ĆIME SE ZASLUŽUJU I DA IM SE IME POMENE?
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 35m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 58m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 31m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 28m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 19m
    0