Жена јерменског премијера испраћа сина у рат

02.10.2020. 08:36
1
ИЗВОР: Telegraf.rs

Премијер Јерменије Никол Пашињан рекао је супрузи да њихов једини син Ашот иде у Нагорно-Карабах гдје се воде ратни сукоби између војске Нагорно - Карабаха и Азербејџана, а његова супруга Ана Хакобиан рекла је да нема ништа племенитије него дати живот за отаџбину.

- Јерменски народ се налази пред историјском прекретницом и ми се можемо ослонити само на себе - нагласила је она разговарајући са женама посланицама подручја Нагорно-Карабаха.

Ана Хакобиан је позвала све мајке и жене, кћерке и сестре да буду јаке и да се ничега не плаше, пише "Спутњик" на јерменском, а преносе "Новости".

Прије пута у Карабах, супруг Никол Пашињан јој је рекао да њихов једини син Ашот иде у Карабах, пошто је резервиста. Ашот је прикупио и припремио документа, а мајка га није заустављала, напротив.

Рекла сам му:  - Да, сине, обуци униформу и иди. Ја те обожавам, али нема ништа племенитије него дати живот за отаџбину. Нисам знала каква ће ситуација бити тамо и да ли ћемо моћи да се чујемо. Испоставило се да тог дана није отишао, већ је одређен каснији датум за његову регрутацију, али ја и даље стојим при својим ријечима -  написала је Хакобианова на "Фејсбуку".

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем прошле недјеље. Двије стране се међусобно оптужују за иницирање сукоба. Министарство одбране Азербејџана је 27. септембра саопштило да су Оружане снаге Јерменије гранатирале мјеста на линији разграничења у Карабаху и да међу жртвама има цивила и војника. Према изјавама Министарства одбране Јерменије, Карабах је био подвргнут ваздушним и ракетним нападима. 

У непризнатој републици Нагорно-Карабах саопштили су да је неколико мјеста, укључујући и главни град Степанакерт, подвргнуто артиљеријској паљби. Власти су позвале становништво да се сакрије, а касније су прогласиле ванредно стање и мобилизацију у Карабаху.

Јерменија је, такође, прогласила ратно стање и објавила општу мобилизацију.

Предсједник Азербејџана одобрио је увођење ратног стања у бројним градовима и регионима земље и полицијски час у земљи, а такође је објавио дјелимичну мобилизацију.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zox 02.10.2020. 08:40
    Будале,тако смо и ми а види сада. Бјежи сине
Повезане вијести
Број погинулих Израелаца премашио 1.200 Број погинулих Израелаца премашио 1.200
Нагорно-Карабах напустило 76.400 људи Нагорно-Карабах напустило 76.400 људи
Сукоб демонстраната и полиције Сукоб демонстраната и полиције
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 9m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 27m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 54m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 42m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    14h 3m
    0