Сукоб Лазаревића и Нанелија, оба клуба траже реакцију

19.05.2024. 19:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Кошаркаши "Црвене звезде" Стефан Лазаревић и "Партизана" Џејмс Нанели имали су данас физички сукоб у ходнику "Београдске арене", након којег су се оба клуба огласила саопштењем, траже реакцију, а АБА шаље и дисциплинског судију.

Из Кошаркашког клуба /КК/ "Црвена звезда" су навели да је играч првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као "тешке тјелесне" након физичког напада од играча КК "Партизан" Џејмса Нанелија. Објавили су и фотографију Лазаревићеве посјекотине на лицу.

"Црвена звезда" најоштрије осуђује овај акт, те очекује, како су навели, због тежине повреде реакцију МУП, правосудних органа и судова и АБА лиге.

- Овај напад превазилази све границе спорта и нормалног и очекујемо хитне реакције свих одговорних - истичу из КК "Црвена звезда".

Истичу и да су поднијели дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, дисциплинском судији и осталим органима лиге, те да очекују да Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења.

- У супротном та утакмица не може и неће бити регуларна и не може се осигурати безбедност у утакмици и свих актера исте од тежих инцидената - наводи се у саопштењу.

Из КК "Партизан" су изразили жал због инцидента који се данас догодио у ходнику "Арене" и позвали на хитно утврђивање свих чињеница од надлежних органа.

- Џејмс Нанели је први нападнут од Стефана Лазаревића, који га је ухватио за врат, након чега је играч `Партизана` узвратио, што се може видети на комплетном снимку сигурносних камера - наводе из "Партизана".

Нажалост, додају да једини снимак који то може да потврди није комплетан јер на њему недостаје период од једног минута и КК "Партизан" позива да се хитно укључе надлежне службе да би вратиле избрисани снимак и утврдиле ко га је избрисао, преноси РТС.

- Тражимо да онај ко је снимак обрисао, одговара у складу са законом - наводе из "Партизана" и додају да се на доступним снимцима види и како Лазаревић излази из свлачионице за Нанелијем у жељи да се расправи, као и како скаче на играча "Партизана" који се налази на земљи.

Позвали су обезбјеђење Београдске арене да без одлагања достави комплетан снимак, навдећи да ће га јавно објавити.

- Разумемо повишене тензије у финалној серији, али позивамо и играче и навијаче да не наседају на исцениране нападе и задрже прибраност. Да се победник финалне серије одлучи на терену, а не уз помоћ саопштења којима наш ривал свакодневно подиже тензије - истакли су из КК "Партизан".

Послије инцидента између Нанелија и Лазаревића, АБА лига ће послати дисциплинског судију пре меча финала у "Београдској арени", објављено је на "Спорт клубу".

Коментари 0
Повезане вијести
Јахорина и Црвена звезда приредили спектакл у Палама Јахорина и Црвена звезда приредили спектакл у Палама
Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде! Коди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде!
Зек Ледеј напустио Партизан Зек Ледеј напустио Партизан
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    9h 58m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    22h 47m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    6h 30m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    11h 28m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    7h 37m
    0