Жестока дискусија Додика и Тривићеве, реаговао Чубриловић

26.02.2020. 21:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Посланица ПДП у Народној скупштини Јелена Тривић је на посебној сједници Народне скупштине РС, у име клуба, рекла да су сви једиствени у осуди онога што ради режим у Црној Гори.

Потом се обратила српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

– Сви ми имамо доље неког и сви смо чули, или су нам рекли, какве сте ви имали везе с Милом Ђукановићем. Не слажем се с вама по бројним питањима, али пихватам да дођете у парламент Српске. Исто тако, мислим да сте прилично лицемјерни, јер сте Ђукановћу требали рећи у лице то што сте имали. Али претпостављам да не знате на какву ћете реакцију наићи, зато што сте ви лично подржавали независност Црне Горе – рекла је Тривићева.

Подсјетила је да посланици СНСД недавно нису жељели да гласају за декларацију о заштити српског народа у Црној Гори.

– Ви сте помијешали појам једиства и једоумља. Рекли сте у једном интервјуу да сте уништили опозицију. Е, па нисте! И да јесте, да ли је то добро за Републику Српску?! Кажете да ће Народна скупштина бити кључно мјесто за све наше одлуке. Да, али не скупштина кроз коју ви говорите, него кроз коју и ми говоримо. Помијешали сте те појмове. Гдје је Народна скупштина о одласку страних судија? Зашто она сада није кључна институција? Откуд сада Предсједништво и да потврђује Дом народа? Не држите се своје ријечи. Дали смо шансу закључцима, али смо знали да ћете сутрадан промијенити мишљење. Никад није човјек с вама начисто када лажете, а када говорите истину – рекла је Тривићева.

Додика је оптужила да је обезвриједио ријеч референдум и да је окренуо политику у односу на спомињани „RSexit“.

– Промијените реторику у три дана и тражите да вас неко прати. У чему да вас пратимо? Ово није ваш приватни посјед, ово је и наша Народна скупштина. Ви нисте Република Српска, смјењиви сте. Усавршили сте методе изборне крађе, али доћи ће и томе крај – истакла је Тривићева.

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић јој је на крају рекао да је неколико пута употрјебила непимјерене ријечи. Чубиловић је морао да опомиње и Додика који је у реплици Тривићевој рекао да стиче утисак да она ништа не ради, већ само прати шта он ради.

– Неком посјечном мушкарцу можда би то годило, али ја сам изненађен. Промашили сте дневни ред. Не треба да ми држите предавања, ја нисам ваш студент. Размујем ваш медијски наступ, видим да већ провјеравате на телефону како сте изгледали. Да ли сам лицемјеран? Ви нисте та која то треба да оцјењује. С вама никада нисам разговарао, нисам имао ниједан посао у животу. Није човјек оно што мисли о себи, него шта други кажу о њему. Ви сте покушали овдје да набацате свашта. Ко вам брани да будете представници народа? Али вама је толерантна већина у парламенту дозволила да ви као мањински малтретирате и нас и јавност, до те мјере да им се згади парламент и политичка борба. Нико вас није спријечио да идете на било који јавни скуп, у медије које хоћете, да говорите колико хоћете. Какав сте ви народ? Ви сте мањина – рекао је Додик.

“Били сте балавица”

Додик је Тривићевој рекао да се њено знање заснива само на табелама, да може из њих да предаје студентима, али да је живот нешто друго.

– Ви мени кажете да ја лажем? А ви као говорите истину? Само истину? И ко год баш не послуша одмах је против вас. Немојте да лажете и ви – узвратио је Додик.

Он је навео и да је Мило Ђукановић својевремено био за независност Црне Горе, у вријеме државне заједнице Србије и Црне Горе.

- Додик је у то опасно вријеме рекао: "Дали сте Црној Гори 55 одсто за независност, дајте мени у РС 80 одсто и ја идем на референдум”. Не сјећате се тога, били сте балавица, студирали сте – рекао је Додик.

Након бурне реакције из опозиције и предсједника НСРС Недељка Чубриловића, Додик је упитао - Шта је то увредљиво што сам рекао? Била је мала -

– У два сљедећа изборна круга бићете опозиција и сједићете ту гдје сједите – поручио је он Тривићевој.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 58m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 29m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 45m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 52m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 40m
    2