„Зимски сусрети српских земаља“, од 26. марта на Јахорини

07.02.2020. 13:59
0
ИЗВОР: СРНА

Овогодишњи „Зимски сусрети српских земаља“, чији је циљ афирмација српског јединства, биће одржани на Јахорини од 26. до 29. марта под слоганом „Српском традицијом чувамо православље“, уз око 300 учесника.
Организатор ове манифестације је Удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда, у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији и Олимпијским центром „Јахорина“.

Удружење је у најави навело да је српско јединство нарочито потребно у данашње вријеме великих притисака на Србију и Републику Српску, као и пријетњи православљу у Црној Гори.

Предсједник Скупштине Удружења Љубинко Стојановић рекао је Срни да је ријеч о манифестацији са најдужом традицијом у Републици Српској, која се организује 25. пут, а очекује се око 300 учесника.

-Ове године планирамо и да о трошку организатора доведемо по десетак деце из Вуковара, Дрвара, Херцег Новог и Лепосавића – из крајева где су Срби помало притиснути - рекао је Стојановић.

Манифестација ће бити свечано отворена 26. марта у хотелу „Бистрица“ на Јахорини.

Учесници ће се наредног дана такмичити у дисциплини велеслалом, а у 17.00 часова учествоваће у свечаном програму 25. сусрета у Дому културе на Палама.

У суботу, 28. марта биће организован „весели слалом“, затим Културна дешавања у камин-сали хотела „Бистрица“, те у 21.00 час завршно вече када ће бити додијељене медаље и дипломе, уз музички програм.

Посљедњег дана Сусрета предвиђено је скијање у пријеподневним часовима, док је повратак планиран од 14.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    18h 41m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    1h 36m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    5h 41m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    5h 45m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    17h 29m
    0