“Значка части” филм о историјскон настајању МУП-а Српске

03.04.2022. 12:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Телевизија Републике Српске вечерас ће емитовати документарни филм “Значка части”, посвећен историјском настајању Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Филм ће бити емитован на програму од 20.10 часова у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Филм обухвата период учешћа полиције у одбрамбено-отаџбинском рату, послијератну трансформацију МУП-а у савремену полицију под окриљем међународне заједнице, а касније стасавање полиције у респектабилну регионалну и организовану полицијску структуру, саопштено је из Службе за комуникацију и промоцију РТРС-а.

Приказани су бројни изазови и политички притисци са којима се МУП суочио у послијератном периоду.

- Гледаоци немају често прилику да виде са којим се изазовима суочавала полиција Републике Српске, посебно током неких ванредних ситуација. Филм приказује до сада непознате чињенице широј јавности, поготово када је ријеч о сарадњи са Хашким трибуналом и притисцима међународне заједнице на полицију као институцију и појединце - наводи се у саопштењу.

“Значка части” је својеврсни преглед свих тих изазова током три деценије постојања и јачања ове институције у коју народ Републике Српске има велико повјерење.

Филм је рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Републике Српске.

Из Службе за комуникацију и промоцију Радио-телевизије Републике Српске истичу да режију потписује Синиша Грабеж, а филм је сниман према сценарију Валентине Кнежевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршен филм о доктору Зорану Станковићу Завршен филм о доктору Зорану Станковићу
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Филм "Гаравице" о усташком злочину над Србима приказан у Београду Филм "Гаравице" о усташком злочину над Србима приказан у Београду
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 7m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 42m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 41m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 8m
    0