“Značka časti” film o istorijskon nastajanju MUP-a Srpske

03.04.2022. 12:38
0
IZVOR: srna.rs

Televizija Republike Srpske večeras će emitovati dokumentarni film “Značka časti”, posvećen istorijskom nastajanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Film će biti emitovan na programu od 20.10 časova u okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Film obuhvata period učešća policije u odbrambeno-otadžbinskom ratu, poslijeratnu transformaciju MUP-a u savremenu policiju pod okriljem međunarodne zajednice, a kasnije stasavanje policije u respektabilnu regionalnu i organizovanu policijsku strukturu, saopšteno je iz Službe za komunikaciju i promociju RTRS-a.

Prikazani su brojni izazovi i politički pritisci sa kojima se MUP suočio u poslijeratnom periodu.

- Gledaoci nemaju često priliku da vide sa kojim se izazovima suočavala policija Republike Srpske, posebno tokom nekih vanrednih situacija. Film prikazuje do sada nepoznate činjenice široj javnosti, pogotovo kada je riječ o saradnji sa Haškim tribunalom i pritiscima međunarodne zajednice na policiju kao instituciju i pojedince - navodi se u saopštenju.

“Značka časti” je svojevrsni pregled svih tih izazova tokom tri decenije postojanja i jačanja ove institucije u koju narod Republike Srpske ima veliko povjerenje.

Film je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske.

Iz Službe za komunikaciju i promociju Radio-televizije Republike Srpske ističu da režiju potpisuje Siniša Grabež, a film je sniman prema scenariju Valentine Knežević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću
Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama
Film "Garavice" o ustaškom zločinu nad Srbima prikazan u Beogradu Film "Garavice" o ustaškom zločinu nad Srbima prikazan u Beogradu
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 31m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    13h 2m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    13h 25m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    9h 18m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    5h 13m
    2