ЖОК "Гласинац" обиљежио 25 година постојања

26.12.2021. 11:59
0
ИЗВОР: СРНА

Женски одбојкашки клуб "Гласинац" са Сокоца обиљежио је јубилеј 25 година постојања, а тим поводом окупиле су се све одбојкашице и тренери који су прошли кроз овај клуб.

Тренер "Гласинца" Марко Обреновић рекао је синоћ новинарима да је поносан на дјевојке које су у тиму провеле најљепше године младости и овој клуб доживљавају као једну велику породицу.

Он је подсјетио да је први тренинг одбојкашица "Гласинца" одржан у сали Основне школе "Соколац", а да су потом почели такмичења у Другој лиги Републике Српске.

Слика

Фото: СРНА

Обреновић је нагласио да је "Гласинац" првенствене утакмице до изградње спорске дворане на Сокоцу играо у Рогатици, те да је 1998. године ушао у Прву лигу Републике Српске, што је био велики успјех.

Он је истакао да је 1999. године прву титулу првака Републике Српске на Соколац донијела пионирска екипа одбојкашког клуба "Гласинац".

Подсјећа да је соколачки "Гласинац" 2005. године ушао у Премијер лигу БиХ и ту остао четири-пет година, а потом наставио такмичења у Првој лиги Српске.

- Због материјалне ситуације опредијелили смо се да се клуб чврсто држи Прве лиге Српске и средине табеле да би одржали јак одбојкашки центар и да би перспективним играчицама отворили пут да оду даље, што су и чиниле - рекао је Обреновић.

Он је навео да је "Гласинац" ову полусезону завршио као трећи на првенственој табели Српске, што у клубу сматрају одличним резултатима с обзиром да у првом тиму играју само двија сениорке, а остало су кадеткиње и јуниорке.

Одбојкашице "Гласинца" се, осим Прве лиге Републике Српске, такмиче у Кадетској и Пионирској лиги.

Слика

Фото: СРНА

Према његовим ријечима, најмлађе одбојкашице "Гласинца" завршиле су ове године на другом мјесту Пионирске лиге и настављају такмичење на прољеће.

Капитен Женског одбојкашког клуба "Гласинац" Дијана Ашоња изразила је наду да ће њен тим у фебруару наставити са низом побједа, посебно на домаћем терену.

Тренер млађих селекција и помоћни тренер у првом тиму "Гласинца" Радмила Марковић рекла је да ове сезоне у првом тиму играју углавном средњошколке, уз велику помоћ три дјевојке које студирају, те да из сваке генерације сениорском тиму прикључе по двије, три младе играчице.

Одбојкашки клуб "Гласинац" основан је на Сокоцу 17. децембра 1996. године и већ четврт вијека је расадник талената који каријеру настављају у клубовима других земаља.

Коментари 0
Повезане вијести
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Владимир Билић побједник шаховског турнира "Сретење" на Сокоцу Владимир Билић побједник шаховског турнира "Сретење" на Сокоцу
Одбојкашки дерби у Источном Новом Сарајеву Одбојкашки дерби у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 41m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 31m
    0